Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian: 'Cum e posibil ca în China să nu mai existe infectați și decedați de coronavirus?'

varujan vosganian

Fost ministru și parlamentar, Varujan Vosganian apreciază că o ciudățenie a pandemiei este faptul că „leagănul” coronavirusului, China, nu doar că nu mai raportează infecții și decese în timp ce pandemia face ravagii în restul lumii, dar China este și ocolită de noile variante mai agresive ale virusului.

„Interesant că nimeni nu-și pune întrebarea cum e posibil ca în China, începând cu martie 2020, să nu existe, practic, infectați și decedați în urma epidemiei de coronavirus. Să nu-mi spuneți că China măsluiește rezultatele. Nimeni nu poate ascunde realitățile la o asemenea scară. Dacă fumezi noaptea, la lumina felinarului, un satelit îți poate citi marca țigării. E imposibil ca China să înregistreze zeci, sute de mii de morți și nimeni să nu-i vadă. În plus, China nu e Coreea de nord (care refuză să ofere date, dar se cunoaște că în mai multe regiuni și printre membrii forțelor armate s-au instituit carantine). În China sunt ambasade, funcționari străini, spioni sub acoperire. Există o anumită opoziție politică, religioasă, culturală, chiar dacă firavă. Infectările, focarele, internările la terapie intensivă și decesele nu ar putea fi, în totalitate, ascunse. Cum a fost, de pildă, cazul focarului din Wuhan, cu imaginile filmate acolo care au circulat în întreaga lume.

Cu toate astea, China nu are, practic, epidemie. Dintr-un miliard de vaccinați, toți par a fi imunizați pe bune, adică nu se mai îmbolnăvesc și nu mor. Ce fel de vaccin e acela care chiar seamănă cu un vaccin? Din jumătate de miliard de nevaccinați (adică mai mulți decât toată populația Uniunii Europene), nu se îmbolnăvește și nu moare nimeni. Cum s-au imunizat natural acești oameni? De ce versiunile mai contagioase ale virusului ocolesc China? Și mai ales, de ce tocmai China, de unde a plecat virusul, să scape, cel puțin până acum, teafără? Cei care au scăpat (sau au produs) virusul, și-au propus să fie neatenți și să-i dea drumul prin lume abia după ce au descoperit antidotul?

Întrebări pe care ar trebui să ni le punem și care ar trebui să constituie o preocupare pentru întreaga omenire. Și n-ar fi singurele întrebări în legătură cu pandemia asta ciudată. Și n-ar fi singurele răspunsuri de care avem nevoie ca să înțelegem pe ce lume suntem”, a scris Varujan Vosganian, vineri, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.