Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian: De astă primăvară asistăm la tot felul de experimente. Societatea este pusă într-o situație umilitoare

closed1

Deputatul Varujan Vosganian combate, duminică, principalele măsuri introduse de Guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Societatea românească este pusă într-o situație umilitoare atunci când este silită la constrângeri care i se par de neînțeles, cu dublă măsură și de o utilitate incertă. Iată câteva dintre acestea:

- Închiderea circulației pe timp de noapte. Vede cineva aglomerație pe străzi noaptea, în prag de iarnă??? Iar gogorița asta că noaptea se adună tinerii prin parcuri să chefuiască la câteva grade peste zero, cu excepția, poate, a unor grupuri răzlețe, ar fi poate credibilă la Sankt Petersburg sau la Helsinki, dar nu în orașele românești.

- Închiderea magazinelor la ora 21,00. De parcă abia după ora nouă seara se îmbulzesc clienții. De parcă cine mergea la cumpărături la nouă jumate, n-o s-o facă la opt jumate, călcându-se pe picioare cu cel care oricum mergea la cumpărături la opt jumate.

- Închiderea piețelor acoperite. Păi unele piețe deschise s-au modernizat, au fost acoperite, cică așa e bine. Iar acum cele modernizate se închid, iar cele nemodernizate rămân deschise! Cine poate explica unui vânzător de fructe că ești mai protejat când cumperi mere poloneze de la supermarket decât mere românești de la taraba lui? Și cu salatele și strugurii care trebuiau aduși la piață ce-o să se întâmple? Îi achiziționează vreun supermarket?

- Închiderea tuturor restaurantelor și cantinelor. A făcut cineva o evaluare epidemiologică privind numărul de lucrători din HORECA ce s-au contaminat? Care e riscul epidemiologic al statului la masă, la o distanță de 1,20 metri între scaune? Că doar la restaurant oamenii nu stau unul în brațele altuia. Se spune că activitatea de catering e permisă. Cui să faci catering, dacă salariații sunt trimiși să muncească de-acasă?

- Închiderea tuturor școlilor. În mare parte învățământul la distanță e o ficțiune. O seamă de materii nu se pot, practic, preda on-line. Efortul profesorilor de a privi ore în șir ecranul computerului e uriaș. Nu se pot face verificări, nu se pot da lucrări scrise, adesea computerele își întrerup conexiunea. S-a făcut o evaluare privind numărul elevilor contaminați, ca procent din total? Învățământul off-line nu presupune un contact direct între elev și profesor, dacă numărul elevilor contaminați e extrem de mic (poate ne spune cineva cât este), de ce nu-i lăsăm să-și trăiască normal copilăria și adolescența?

De astă primăvară asistăm la tot felul de experimente. De fiecare dată măsurile se schimbă, capătă alte nume, alți adresanți, alte perioade ale zilei când se aplică. Ca să nu mai spunem că unele măsuri se iau sau se elimină de la o zi la alta, de nici nu mai știi ce se aplică și ce nu. De fiecare dată aflăm că noi suntem de vină, în timp ce guvernanții o fac pe diriginții și asudă de grija noastră. Tot felul de specialiști fac aprecieri idioate și pronosticuri care se joacă cu nervii noștri. Organizația Mondială a Sănătății face tot felul de anunțuri care se contrazic între ele.

Să vă spun un secret: viața merge înainte, n-o poate opri nimeni, nici chiar cu bâlbâielile și bâjbâielile astea, să curgă normal, cu nădejdile și bucuriile ei, chiar și mărunte”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.