Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian, despre boicotarea băncilor austriece: 'Să nu cumva să ne facă mai mult rău nouă'

rnews.ro
vosganian

Copreședintele ALDE, fostul ministru Varujan Vosganian, a declarat vineri, la Antena 3, că închiderea conturilor pe care le au românii în băncile austriece reprezintă o decizie riscantă.

După ce Austria a blocat aderarea României la Spațiul Schengen, mai mulți politicieni și persoane publice au cerut boicotarea produselor austriece, de la bănci, la carburanți, asigurări și hoteluri. Deja unele firme românești au anunțat că și-au închis conturile la băncile cu acționariat austriac, că nu vor mai alimenta cu carburanți din benzinăriile deținute de austrieci, iar unele localuri și magazine au scos de pe raft produsele austriece.

„Boicotarea nu ar fi o solutie pe termen mai lung, pentru ca acolo (in industria bancara) lucreaza mii de romani si sistemul bancar trebuie sa ramana consolidat. Bancile nu pot fi atacate fara sa ataci stabilitatea financiara a tarii. Deci trebuie sa vedem daca nu cumva aceasta actiune ne face mai mult rau noua, decat altora”, a comentat Vosganian.

Potrivit acestuia, ce trebuie să înțeleagă România este motivul opoziției austriece.

„Un posibil argument e legat de alegerile din Austria si ar fi plauzibil, cancelarul vrea sa dea un raspuns populatiei ingrijorate de migratie. Al doilea argument poate sa fie ca totul s-a negociat la taraba si presedintele Romaniei ar trebui sa ne exprime in amanunt. Un alt argument este ca poatae unii au dorit cu mana Austriei sa mai tina Romania si Bulgaria in afara Schengen. Al patrulea argument - nu cumva aceasta actiune sa fie menita ca prin intermediul Rusiei sa fie o divizare a Europei”, a apreciat fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.