Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian: 'Ideea de a face o stare de alertă otova, pe întreg teritoriul ţării, este împotriva oricărei logici'

Varujan Vosganian

Deputatul neafiliat Varujan Vosganian a declarat luni că, în condiţiile în care sunt judeţe din România în care, practic, nu a fost epidemie de coronavirus, ideea de a face o stare de alertă pe întreg teritoriul ţării este ''împotriva oricărei logici''.

"În ultimele zile, trei sferturi din România nu are nicio epidemie. Sunt judeţe întregi, cum este Vâlcea sau Brăila, unde, practic, nu a fost epidemie. Sunt judeţe ca Prahova, Dolj sau Constanţa în care, în ultimele zile, avem un caz la milionul de locuitori, de aceea ideea de a face o stare de alertă otova, pe întreg teritoriul ţării, este împotriva oricărei logici şi medicale şi economice şi sociologice. De aceea vreau să vă întreb, domnule ministru, de ce credeţi că într-un judeţ în care, practic, nu mai avem epidemie de o săptămână, oamenii trebuie să stea toţi cu măştile pe figură, să avem închise atâtea spaţii, să nu facem ceremonii religioase, ceremonii de familie, spectacole?", a spus Vosganian, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

El a menţionat că Ministerul Sănătăţii are o mare responsabilitate, pentru că "cele două focare" au fost, practic, din lipsa trierii la intrarea în ţară şi condiţiile din spitale, din căminele de vârstnici.

"De aceea vă rog să ne spuneţi în ce măsură dumneavoastră, ca ministru, vă asumaţi responsabilitatea pentru o bună parte din răspândirea virusului? (...) Să nu îmi spuneţi că nu aţi avut măşti şi combinezoane că din noiembrie şi până acum sunt convins că se putea doar în câteva săptămâni aproviziona cu suficiente măşti şi combinezoane în toate spitalele. Primim tot mai multe semnale de la reprezentanţii bolnavilor de boli cronice, de aceea vă rog să ne spuneţi în ce măsură aţi făcut o evaluare a victimelor colaterale. Dumneavoastră v-aţi axat pe o politică de nişă în ultimele două luni, v-aţi focalizat energiile aici, aţi sacrificat spaţii de tratament", a afirmat Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.