Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian: Ministerul Comunicaţiilor nu a prezentat un program coerent de aplicare a strategiei 5G

Varujan Vosganian

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, luni, în plenul Camerei, la ''Ora Guvernului'', că Ministerul Comunicaţiilor nu a prezentat un program coerent privind aplicarea strategie 5G, fiind în "oarecare impas", care seamănă cu situaţia autostrăzii Comarnic - Braşov potrivit Agerpres


"În opinia mea, domeniul tehnologiei informaţiei este unul dintre cele mai dinamice şi cred că discuţia nu trebuie să arunce o umbră acestui domeniu care a angrenat sute de mii de tineri, care a ajuns să depăşească 10% din PIB a cifrei de afaceri. Ministrul nu a prezentat ce s-a întâmplat din momentul în care a fost adoptată strategia 5G. Există tot felul de declaraţii ale ANCOM care prevedeau perioade în care se demarau licitaţiile, ne-aţi prezentat număr de locuri de muncă impresionante. (...) Acum văd că este o dispută legată de centre de influenţă globală, există chestiuni care ţin de securitatea naţională şi a informaţiilor, există diverse ezitări şi Ministerul Comunicaţiilor nu ne-a prezentat acum un program coerent cum se va aplica strategia 5G", a afirmat Varujan Vosganian, la dezbaterea la care a participat şi ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu.

În opinia sa, ministerul ar fi în "oarecare impas" în acest domeniu.

"După opinia mea, sunteţi în oarecare impas, care seamănă cu impasul în care se află autostrada de la Comarnic la Braşov, în care nimeni nu mai ştiu cu cine să lucreze, fiecare când începe licitaţie ca să aprobe câştigătorul se uită peste umăr să vadă din care parte a lumii o să vină dojana şi din care o să vină încurajarea", a adăugat deputatul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.