Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian miroase un BLAT între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Agerpres
Varujan Vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, susține că președintele Klaus Iohannis rămâne un adversar al partidului, chiar dacă ALDE a votat guvernul Orban. Vosganian susține că PSD face tot ce este posibil pentru a-i netezi drumul lui Iohannis spre al doilea mandat și totul a început în momentul în care au refuzat să-l susțină pe Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Mihai Tudose, atac FURTUNOS la adresa lui Victor Ponta: A dat ordin să mă scoată de pe site! Am o veste proastă pentru el

”Un mesaj pentru cei care socotesc că, rupând alianța cu PSD și votând moțiunea de cenzură, ALDE a dat țara pe mâna lui Iohannis

O spun de la bun început, PSD a dat țara pe mâna lui Iohannis cu mult înainte ca ALDE să denunțe protocolul de alianță. Pentru ALDE, Iohannis rămâne un adversar politic și votul pentru investirea Guvernului PNL nu a schimbat această opțiune. Unul dintre obiectivele ALDE a fost, în toți acești ani și este și acum, susținerea unui candidat cu șanse reale de a-l învinge pe actualul președinte în alegerile din noiembrie. De altfel, unul dintre principiile alcătuirii alianței PSD-ALDE a fost tocmai acela de a susține un candidat comun la președinția României, care să aibă un astfel de potențial electoral. Toate sondajele de opinie arătau, fără putință de tăgadă, că acel candidat din partea alianței era Călin Popescu Tăriceanu. Ignorând această evidență și în dispreț total față de înțelegerile din coaliție, PSD a ales, în mod unilateral, să susțină candidatura doamnei Viorica Dăncilă. Personal, în timpul uneia dintre întâlnirile la vârf ale coaliției, le-am reproșat celor de la PSD faptul că nu-și propun ca obiectiv decât intrarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, fără să lase nicio speranță victoriei în alegeri, făcând, în acest mod, jocul lui Klaus Iohannis. Drept răspuns, PSD ne-a ispitit cu locuri pe listele sale parlamentare în 2020, în schimbul susținerii de către ALDE a doamnei Dăncilă. Ceea ce, firește, nu sporea șansele în turul al doilea ale candidatului PSD, dar punea ALDE într-o situație în același timp ridicolă și penibilă, dacă nu de-a dreptul umilitoare. Motiv pentru care am refuzat această ofertă.
Candidatul ALDE este Mircea Diaconul. Chiar dacă sondajele arată că între Klaus Iohannis și Mircea Diaconu ar exista în turul al doilea un anumit ecart în favoarea actualului președinte, tot sondajele spun că acest ecart ar fi cel mai mic în raport cu ceilalți candidați și că, în anumite condiții excepționale, el ar putea fi surmontat.
Și atunci, stimați contestatari, cine a dat țara pe mâna lui Iohannis? Cei de la PSD, care îi netezesc calea spre al doilea mandat, sau cei de la ALDE, care au căutat, în permanență o soluție cu șanse de succes în alegerile prezidențiale?”, scrie Varujan Vosganian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.