Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian, REZUMAT al 'perlelor date de guvernanți': 'Ce-o să fie aprilie și mai?'

rnews.ro
vosganian

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, prezintă, pe Facebook, „câteva perle din salba de lăudăroșenii ale guvernanților”, printre care „ba că ce bine am gestionat epidemia, când, de fapt, stăm cel mai prost la infectări și decese la milionul de locuitori față de state comparabile, ba că lucrurile merg OK, dar deja acceptăm că PIB scade cu 60 mld lei”.

„M-am săturat până peste cap de lăudăroșeniile și miștocărelile lui Orban, Dancă, Guran, Cîțu et &. Din două una, ori ne cred proști, ori nu înțeleg pe ce lume sunt.

Citește și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL

Că nu suntem proști, rezultă din ce vă spun eu acum.

Iată câteva perle din salba de lăudăroșenii ale guvernanților: ba că ce bine am gestionat epidemia, când, de fapt, stăm cel mai prost la infectări și decese la milionul de locuitori față de state comparabile, ba că lucrurile merg OK, dar deja acceptăm că PIB scade cu 60 mld lei, ba că e prima oară când ne împrumutăm cu dobânzi negative când toată Uniunea Europeană, în urma politicii Băncii Centrale Europene, s-a împrumutat la dobânzi negative, ba că ce minunat e programul IMMInvest , când de la debutul lui doar 12 firme au luat credite și alte patru sute au fost refuzate etc.etc.

Ultimul anunț făcut cu toba mare e că avem creștere reală a PIB pe primul tirmestru, față de aceeași periodă a anului trecut. Cîțu o dă ca pe o veste bună. Eu v-o dau ca pe o veste proastă. Și iată de ce. Primele două luni ale anului au fost luni relativ bune. E posibil ca creșterea cumulată a PIB în termeni reali februarie 2020/februarie2019 să fie de peste 3% (veniturile bugetare au crescut cu 10%, deci, ponderând cu rata inflației, rezultă o creștere de peste 6%). Păi dacă e așa, atunci martie 2020 a fost un adevărat dezastru, cu o cădere de cel puțin 6% față de martie 2019. Și gândiți-vă că n-am avut stare de urgență decât o jumătate de lună. Ce-o să fie aprilie și mai?”, se arată pe pagina de Facebook a lui Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.