Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian s-a DEZLĂNȚUIT după ce Dăncilă a fost aleasă candidat PSD: 'Mă mir că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitate'

rnews.ro
vosganian

Varujan Vosganian a declarat că ALDE mai mult ca sigur îl va desemnat pe Călin Popescu Tăriceanu candidat la prezidențiale. El a precizat că este mirat de faptul că Viorica Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului, conform Mediafax.

Citește și: Ana Birchall BATE cu PUMNUL în masă înainte ȘEDINȚA CSM unde se va stabilii viitorul DNA: E nevoie de profesionalism

„Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială și să aibă alte priorități decât câștigarea fotoliului prezidențiale. Mă mir că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitatea în condițiile în care PSD și-a încălcat procedurile desemnării candidatului prezidențiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă. Mâine (miercuri - n.r), în ședința ALDE, este aproape sigur că îl vom desemna pe domnul Tăriceanu candidat la prezidențiale. Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide și care are șanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis”, a afirmat Varujan Vosganian, marți, la Antena 3.

Vicepreședintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de caoliție.

„Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanții suplimentare, la restructurare”, a explicat Vosganian.

În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.

„Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare care sincer mergea destul de bine, în ceprivește imaginea personală și PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziție. Noi în Pro România vedem un aliat în susținerea domnului Tăriceanu la Președinția României”, a conchis Varujan Vosganian.

ALDE va avea, miercuri, de la ora 13.00, ședințele BPEx și DPN ale partidului, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declarații de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunț al formațiunii.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți de către social-democrați, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Hotărârea urmează să fie validată în ședința Comitetului Executiv al partidului, care este în desfășurare la ora transmiterii știrii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.