Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian: 'V-ați fi așteptat ca țările vaccinate până-n dinți să fie în zona verde. Stupoare!'

rnews.ro
vosganian

Fostul ministru Varujan Vosganian spune că din clasificarea țărilor în funcție de riscul epidemiologic, listă realizată de Ministerul de Externe, reiese paradoxal că statele aflate în zona roșie au un procent mediu de vaccinare de peste 60%.

„Spuneam deunăzi, spre indignarea unora, că pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate. Iată și dovada: cea mai recentă listă a Ministerului de Externe cu zonele clasificate în funcție de riscul epidemiologic (infectările cumulate în ultimele două săptămâni). V-ați fi așteptat ca statele vaccinate până-n dinți să fie în zona verde, iar cele care au lăsat vaccinarea de izbeliște să fie în zona roșie. Stupoare! Veți constata că, pe ansamblu, statele aflate în zona roșie (risc epidemiologic ridicat) au un procent mediu de vaccinare de peste 60%, în timp ce zona verde are un procent mediu care coboară spre 30%. Adică exact pe dos”, a scris Vosganian, pe pagina sa de Facebook.

„Situația cea mai elocventă (ca să nu zic penibilă) o reprezintă Uniunea Europeană, cu o campanie asiduă pro-vaccinare și cu această năstrușnică invenție care se cheamă certificatul verde, un fel de instrument de șantaj și discriminare. Dintre cele 27 de state membre ale UE, 21 de state se află în zona roșie, 6 în zona galbenă (Finlanda, Italia, Malta, România, Suedia, Spania) și, țineți-vă bine, niciuna în zona verde. În Uniunea Europeană singurul lucru verde, din punct de vedere epidemiologic, este certificatul verde!!!”, a adăugat fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.