Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Astărăstoae a desființat Ivermectina, în presa de specialitate din SUA: Rezultate modeste!

Facebook
Vasile Astărăstoae

Medicul Vasile Astărăstoae, cunoscut pentru că în pandemie nu a susținut valul alarmist care recomanda măsuri restrictive dure sau vaccinarea prin înfricoșarea potențialilor infectați, revine cu noi concluzii. Acesta spune că Ivermectica, un medicament extrem de lăudat pentru efectele lui, nu și-a dovedit efeciența. Mai mult, nici vaccinurile nu s-au dovedit a fi salvatoare de vieți, ba din contră!

Deși a existat un efort științific și financiar enorm și o mare varietate de strategii terapeutice, rezultatele în combaterea pandemiei au fost modeste.

Unele terapii au avut o oarecare eficacitate în a îmbunătăți rezultatele clinice la pacienții cu COVID-19, dar niciun medicament nu a demonstrat eficacitatea în reducerea morbidității și mortalității (1-5). Opinia că așa-zisele „vaccinuri” au capacitatea de protecție pe termen lung s-a dovedit o utopie, iar până în prezent niciun antiviral nu s-a dovedit pe deplin eficient (6).

Unul dintre cele mai controversate medicamente în terapia COVID-19 este fără îndoială ivermectina.

Ivermectina este un agent antiparazitar cu spectru larg, inclus în lista OMS de medicamente esențiale, în 1987 (7), pentru mai multe boli parazitare. Este un medicament aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru a trata boli neglijate cum ar fi: oncocercoza, helmintiazele și scabia. Pentru aceste indicații, ivermectina a fost utilizată pe scară largă. Ivermectina nu este aprobată de FDA pentru tratamentul vreunei infecții virale (8). Există cercetări privind posibilitatea de a fi utilizată în oncologie datorită efectelor antitumorale (9), scrie Astărăstoae pe blogul său.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.