Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Astărăstoae, DEZLĂNȚUIT pe tema transformării Spitalului Foișor în unitate COVID -19: Pune în pericol viața pacienților

Facebook
Vasile Astărăstoae

Fostul șef al Colegiului Medicilor Vasile Astărăstoae comentează mutarea pacienților de la Spitalul Foișor și transformarea unității medicale în unitate COVID-19. Acesta spune că decizia nu este deloc una inspirată și că viețile pacienților sunt puse în pericol din cauză că medicii de acolo nu au specializarea necesară.

Citește și: Alexandru Rafila a IZBUCNIT la adresa lui Vlad Voiculescu: scade numărul infectărilor, CREȘTE numărul pacienților de la ATI

"Ordinul de transformare a unui spital de monospecialitate are (după opinia mea) vicii de fond și termene nerealiste. În primul rând, ordinul discriminează. Exclude o categorie de pacienți de la asistență medicală calificată în favoarea altor pacienți.

În al doilea rând, pune în pericol sănătatea tuturor pacienților – atât cei cu COVID, cât și cei fără COVID. Numai cine nu știe sau a uitat ce a învățat își poate închipui că un pacient cu COVID în stare critică poate fi îngrijit de ortopezi într-un spital care nu are pneumologi, infectioniști etc. În COVID, evoluția este imprevizibilă și protocoalele nu pot acoperi asistența de specialitate. În același timp, pacienții non-COVID sunt privați de servicii de calitate", scrie Vasile Astărăstoae pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.