Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga îl atacă pe Ilie Bolojan, cel care a cerut Congres: E părerea lui

Vasile Blaga

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat luni că afirmaţiile secretarului general al liberalilor, Ilie Bolojan, cu privire la unificarea funcţiei de preşedinte la nivel central reprezintă părerea acestuia, punctând că un astfel de subiect nu a fost discutat în şedinţa Biroului Politic Naţional deoarece, în această perioadă, nu este nevoie de un congres.

"Eu nu am auzit să vorbească despre congres, chiar am citit cu atenţie lucrul acesta. Noi vom ajunge la o concluzie, care va fi cea mai bună pentru partid, la momentul potrivit. Nu am avut o astfel de discuţie, deocamdată, niciuna. O să vedem exact cum stau lucrurile. Cea mai bună soluţie pe care o vom găsi va fi cea cu care vom merge", a spus Blaga, într-o conferinţă de presă, cu privire la afirmaţiile lui Ilie Bolojan.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

El a subliniat că liberalii sunt preocupaţi de desemnarea premierului.

"Dacă vom ajunge la concluzia că asta este cea mai bună măsură (unificarea la nivel central, înainte de alegerile parlamentare - n.r.), cu asta vom merge. Nu am discutat lucrurile acestea", a adăugat Blaga.

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

Liderul PNL a menţionat că ideea anunţată de Bolojan privind unificarea funcţiei de preşedinte la nivel central, înainte de parlamentare, "este părerea domniei sale".

"Eu nu cred că este nevoie de un congres în această perioadă, când trebuie să ne pregătim de cu totul şi cu totul alte lucruri", a susţinut Blaga.

Citește și: FOTO O mare vedetă, asemănată cu Kim Kardashian, a fost ucisă de fratele său pentru onoare

La rândul său, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a menţionat că în şedinţa BPN nu a existat nici măcar un coleg care să deschidă acest subiect al unificării funcţiei de preşedinte.

"Au fost discuţii pe foarte multe alte teme, dar preocuparea noastră de astăzi este să găsim acele mesaje corecte şi proiecte de interes pentru cetăţeni şi electoratul nostru", a arătat Gorghiu.

Citește și: Prezentatoarea care a ajuns primar în Arad își ceartă concetățenii pe Facebook

Co-preşedintele PNL a adăugat că orice proces de fuziune se finalizează cu un preşedinte unic.

"Noi avem un calendar, pe care îl cunoaşteţi foarte bine, este depus la Tribunalul Bucureşti şi finalizarea fuziunii, conform hotărârii de instanţă, va fi în 2017, în urma unui congres", a amintit Gorghiu.

Citește și: Ce mai poate fi zis? 42% dintre părinți nu se regăsesc în lista de prieteni a copiilor lor, pe rețelele de socializare

Ea a arătat că discuţia cu privire la cât de repede trebuie făcută fuziunea va avea loc în interiorul partidului.

"În momentul acesta, pentru noi nu este o temă, finalizarea acestei fuziuni se va întâmpla atunci când partidul va decide că este momentul oportun. Pentru noi nu este o prioritate, acum, discuţia despre cine va conduce partidul, ci prioritate zero este discuţia despre programul de guvernare, despre premierul pe care îl vom identifica, mesajele cu care vom ieşi şi oamenii care vor conduce organizaţiile", a spus Gorghiu.

Citește și: T-Mobile ofera date mobile gratuite pentru Pokémon Go

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat săptămâna trecută, pentru AGERPRES, că o preşedinţie unică la nivel naţional ar semnala încheierea fuziunii dintre PNL şi PDL.

"În perioada următoare toate structurile, inclusiv cele naţionale, probabil şi de femei şi de tineret, vor avea preşedinţi unici. Cred că la nivel naţional o formă de preşedinţie unică pe care am putea-o stabili în perioada următoare până la alegerile parlamentare ar fi un semnal de acţiune unitară a PNL-ului şi de încheiere practic a fuziunii dintre cele două partide. Formula asta de copreşedinţie, care, orice s-ar spune, nu s-a dovedit că performează din punct de vedere politic, a menţinut mulţi oameni cu privirea întoarsă către fostele partide de unde au provenit. Asta este un mare câştig, preşedinţia unică", a afirmat Bolojan.

Citește și: Ayatollahul Erdogan. Stare de urgenta la Istanbul.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.