Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga s-a DEZLĂNȚUIT: Contestatarii conducerii PNL au greșit. A fost afectată imaginea partidului

romanialibera.ro
blaga

Fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, a declarat joi că liberalii care au criticat conducerea partidului, după eșecul referendumului, au greșit, deoarece decizia de a vota fiecare după propria conștiință a fost luată la nivelul partidului, nu de o singură persoană, potrivit Mediafax.

„Eu cred că au făcut cel puțin două greșeli. Prima pentru că decizia foarte corectă de a lăsa fiecare coleg să voteze așa cum dorește după propria conșiință a fost luată de conducerea partidului, nu a fost luată de o persoană. Cine a dorit să meargă la vot a votat. Eu am fost și am votat pentru, adică da. Nu mi-a spus nimeni să mă duc sau să nu mă duc. Pe de altă parte și momentul a fost nefericit, pentru că presiunea era pe cei care votau”, a afirmat fostul co-președinte PNL, Vasile Blaga, în Parlament.

Citește și Avocatul lui Carmen Adamescu, PRIMA REACȚIE după decizia privind detenția la domiciliu

Întrebat dacă scandalul din interiorul PNL a afectat partidul, acesta a răspuns că da, însă nu se poate vorbi despre sancțiuni.

„Nu pot să spun că nu (a afectat conducerea partidului-n.r) Da, sigur... dispute interne de acest gen...Eu întotdeauna am insistat în permanență ca orice discuție de orice fel să fie discutate în ședință. Atunci minoritatea se supune majorității. Fiecare își asumă. Nu cred că trebuie vorbit de sancțiuni”, a adăugat Vasile Blaga.

De asemenea, fostul co-președinte al PNL a susținut că se consideră competent pentru a deveni europarlamentar din partea PNL, deoarece are experiență.

„Eu cred că voi putea contribui în grupul PPE la destule lucruri bune pentru România din zona în care mă pricep, evident, tot ce înseamnă parcursul pe care l-am avut în Schengen. Nu cred că sunt prea mulți oameni care au conexiuni la Bruxelles, cu cei cu care am negociat la momentul respectiv. Partidul va hotărâ mai departe”, a conchis Blaga.

Despre candidații PNL care s-au înscris pentru alegerile europarlamentare, Vasile Blaga a răspuns: „Eu cred că sunt oameni cu foarte multă experiență, care pot spune multe lucruri la Bruxelles”.

Printre cei care s-au înscris pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare se numără Vasile Blaga, Crin Antonescu sau Mircea Hava.

Liberalii Alina Gorghiu, Adriana Săftoiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista, Cezar Preda și Cătălin Predoiu au postat duminică seara, pe Facebook, un mesaj comun împotriva conducerii PNL, despre care spune că dezbină și propune o politică retrogradă.

"Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouă aventură și către un nou eșec politic care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politică retrogradă. #ajunge", se arată în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.