Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dâncu: Acesta este Congresul ultimei șanse. PSD a pierdut jumătate din electorat

vasile dancu

Vasile Dâncu a declarat sâmbătă că PSD a trecut printr-o criză, a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea, în trei ani de zile, iar acest Congres este „Congresul ultimei şanse”. El a catalogat ca fiind „o tâmpenie” reproşul care i se aduce, inclusiv de către unii social-democraţi că ar avea o apropiere de serviciile secrete.

Citește și: Cozmin Gușă, date din sondajele interne ale PSD și PNL, pentru Capitală: Firea a luat un avans considerabil

„PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”, a afirmat Vasile Dâncu.

El a precizat că sunt benefice controversele în partid, chiar dacă nu dau bine ca imagine, însă scopul PSD este de a fi unit.

„Le mulţumesc celor care m-au contestat, pentru că dacă nu mă contestau nu ar fi avut nicio semnificaţie venirea mea în partid. Trebuie să recunoaştem diferenţele şi eu trebuie să recunosc diferenţele celor care mi se opun, dar scopul nostru e de a uni partidul. Sper că colegii din sud vor înţelege mai bine cultura politică a oamenilor din Ardeal. Eu înţeleg foarte bine ce se întâmplă în organizaţiile din Sud acolo unde e mai multă performanţă politică, în sensul de voturi. Cred că împreună vom putea face lucruri mai bune în viitor. Întotdeauna controversele ajută în partid, deşi în afară poate nu dau bine”, a explicat Dâncu.

Întrebat cum comentează reproşurile unor că are o apropiere de anumite servicii secrete din România, Vasile Dâncu a răspuns: „Asta e o tâmpenie pe care au tot spus-o unii legată de prietenia mea din copilărie cu un anumit lider trecut al Serviciilor. Nu are nicio legătură nici cu activitatea mea politică, nici cu activitatea mea în zona publică. Se poate verifica asta acum. Este transparenţă peste tot şi vă rog să verificaţi fiecare dintre dvs, dacă doriţi”.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10.00. Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.