Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu acuză Rusia: 'Războiul e un act de agresiune inuman, crud şi neacceptabil pentru lumea civilizată'

rfi.ro
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, prezent vineri la Baza Aeriană de la Boboc pentru a decora drapelul de luptă al unităţii, a declarat că Armata şi Forţele Aeriene Române sunt parte a efortului colectiv pe care NATO şi colectivitatea internatională îl fac pentru a opri cea mai puternică şi imunană agresiune la adresa păcii din ultimele decenii, mulţumindu-le, totodată, militarilor români pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea.

Prezent la Baza Aeriană de la Boboc, ministrul Apărării a declarat că evenimentele din Ucraina şi agresiunea Rusiei asupra acestei ţări arată cât de important este faptul că România se află "sub umbrela NATO".

"Europa acestui secol nu a cunoscut un război de magnitudinea celui desfăşurat de Federaţia Rusă în Ucraina. Un act de agresiune inuman, crud şi neacceptabil pentru lumea civilizată. În aceste conditii relevanţa misiunii dvs. este mai însemnată ca niciodată, Armata si Forţele Aeriene Române sunt parte a efortului colectiv pe care NATO si colectivitatea internatională îl fac pentru a reusi sa oprească cea mai puternică si inumană agresiune la adresa păcii din ultimele decenii, dupa al doilea război mondial", a declarat ministrul Apărării, relatează News.ro.

În acelaşi context, Dîncu a declarat că datorită NATO, România şi românii au parte de cele mai importante garanţii de securitate din întreaga istorie a statului român.

"Prin puterea pe care o reprezintă NATO prin noi şi prin alte naţiuni aliate care au capacitatea de a acţiona coordonat cetăţenii români si ai celorolate state aliate trebuie să ştie că beneficiază de cele mai solide garanţii de securitate. Criza din Ucraina arată cât de importantă a fost opţiunea euroatlantică a ţării noastre care beneficiază azi de cele mai importante garanţii de securitate din întreaga istorie. Aceste garantii nu sunt însă niciodată gratuite, garanţiile nu ţi le poate da cineva fără ca tu să faci parte din acea forţă care garantează securitatea oamenilor. Suntem sub umbrela NATO, asigurându-ne noi înşine în acelaşi timp securitatea naţională", a declarat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.