Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: 'Alexandru Rafila ar fi o ofertă de nerefuzat pentru funcția de premier'

PSD
Vasile Dâncu

Dacă profesorul Alexandru Rafila ar accepta oferta înaintată de Marcel Ciolacu de a fi premier, ar fi „o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice”, spune președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, potrivit Mediafax.

„Noi avem mai multe nume (pentru a fi propuse premier - n.r.), în funcție de poziția președintelui. Avem mai multe posibilități pe care le vom putea accesa și în funcție de o posibilă coaliție pe care o facem.(...) Eu cred că acele incompatibilități despre care s-a vorbit despre stânga și dreapta în timpul campaniei ar putea ca sub presiunea realității să nu reziste și după alegeri. Nu am renunțat la ideea de a guverna, președintele nostru a și făcut o propunere, mai trebuie să îl și convingem pe domnul profesor Rafila ca fiind candidatul nostru care pentru această perioadă credem că este o propunere de nerefuzat, pentru că suntem în mijlocul unei crize pandemice, când mai ales după alegeri cred că politica trebuie să pălească”, spune la Digi24 Vasile Dîncu.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

El precizează că Alexandru Rafila nu a fost confirmat în forul statutar.

„Nu a fost confirmat în arhitectura deciziei de la noi, dar este printre cei din conducere care ar putea să fie și care de principiu a acceptat. Nu avem însă o decizie formalizată pentru că este dependentă de altceva”, conchide Dîncu.

Marcel Ciolacu a nominalizat mai mulți lideri social-democrați ca variante de premier din partea PSD. Este vorba despre foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, precum și Vasile Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.