Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu, după trimiterea în judecată a lui Claudiu Manda: Nu îl vom judeca noi, nu suntem judecători

PSD
Vasile Dâncu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că nu PSD îl va judeca pe Claudiu Manda, trimis în judecată de procurorii DNA, şi că, până în momentul în care i se va dovedi vinovăţia, acesta va fi susţinut în partid. În cazul unei condamnări, potrivit statutului, el îşi va pierde calitatea de membru de partid.

"Noi nu suntem judecători, nu îl vom judeca noi pe Claudiu Manda. Noi îl considerăm, înainte de a fi vinovat, de a fi declarat vinovat, îl considerăm colegul nostru. Evident. Ce să spunem? Că este vinovat înainte de a fi judecat? Nu putem să spunem chestiunea asta, asta e o chestiune de principiu, până la urmă. Nu ne putem erija în a fi judecători în acest moment. Colegul nostru ne explică că este total nevinovat în ceea ce vom vedea până la proba contrarie, dar până la proba contrarie este rezonabil să nu judecăm noi destinele unor oameni numai pentru că...", a declarat Vasile Dîncu, la Digi24, duminică, informează News.ro.

Potrivit lui Dîncu, dacă există o sentinţă de condamnare, orice membru PSD nu mai are susţinerea partidului.

"Dacă este o sentinţă de condamnare, statutul nostru spune că îşi pierde calitatea de membru de partid, oricine este condamnat, şi atunci nu va mai fi colegul nostru, se va retrage, cu siguranţă, singur", a explicat Dîncu.

Vasile Dîncu a adăugat că PSD nu va mai vota, în Parlament, împotriva începerii unei cercetări penale sau a trimiterii în judecată a parlamentarilor şi că Justiţia va fi lăsată să facă dreptate.

"Cu siguranţă nu va mai vota PSD (în Parlament, împotriva începerii unei cercetări penale sau a trimiterii în judecată - n.r.), este una din hotărârile noastre pe care le-am discutat. Am şi probat în câteva cazuri, în cazul Bănicioiu, de exemplu. Cred că Justiţia trebuie să facă dreptate (...). Avem încredere în Justiţie şi să sperăm că ne va confirma această încredere şi în viitor”, a declarat Vasile Dîncu.

Fostul preşedinte al PSD Dolj Claudiu Manda şi fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj Marius Nicolae Simcelescu au fost trimişi în judecată de DNA pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz în serviciu. Manda este acuzat că a intervenit, în 2015, pe lângă Simcelescu, pentru a şterge, în mod nelegal, datoriile unor beneficiari de ajutor social din comuna Bratovoeşti, în cazul cărora se constatase că a fost încasat în mod necuvenit. Intervenţia lui Manda "ar fi avut drept scop obţinerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid şi pentru primarul comunei Bratovoeşti, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social", arată DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.