Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu a închis telefonul în direct la TV atunci când a fost întrebat despre o eventuală demisie - VIDEO

adevarul.ro
vasile dincu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat declarația sa cu privire la Ucraina, care a stârnit un adevărat scandal la București. Șeful de la apărare susține că până în acest moment nimeni nu i-a cerut demisia, în contextul în care surse politice au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că premierul Ciucă ar urma să îi ceară aceastuia demisia (mai multe aici: Surse | Scandalul declarațiilor despre război: Vasile Dîncu urmează să demisioneze din Guvernul Ciucă).

Vasile Dîncu a fost prezent la TVR Info, unde a făcut câteva precizări despre declarația sa. Redăm mai jos dialogul:

„– Vasile Dîncu: O să discut. Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și reprezentanți ai NATO despre calea diplomatică care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura cale de a opri violențele și conflictul. Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă, aceea de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă.

Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București, a fost pusă în această cheie încât președintele și premierul au răspuns. Sigur, o să discutăm lămuritor asupra acestor teme. Mi se pare o idee normală, o citești în fiecare zi dacă citești revista presei ca să spun așa.

E o montură USR-istă. Liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde așa. Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment.

– Jurnalist: Creți că o să vă ceară cineva?

Dîncu a închis telefonul.”

*Înregistrarea cu momentul intervenției poate fi consultat aici!

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

Joi, USR a cerut public demisia lui Vasile Dîncu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.