Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: 'Nu exclud o guvernare cu PNL'

adevarul.ro
vasile dincu

Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a declarat într-un interviu la Europa Liberă că nu exclude o guvernare cu liberalii dacă premierul va fi social-democrat. Pronosticul său este că actuala coaliție de guvernare se va rupe în 2023.

Despre un guvern de uniune națională: „Nu cred că susținem un guvern de uniune națională decât dacă se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câștigat alegerile primesc dreptul de a-și aduce un prim ministru și de a face ei o majoritate."

Despre intrarea la guvernare cu un premier care să nu fie de la PSD: „Cred că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruță în această situație. Am văzut că există o mitologie după care PSD va înlocui USR în guvern. Acest lucru nu se va întâmpla cu siguranță. Avem și motive strategice."

Despre o guvernare cu PNL până în 2024: „Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal"

Despre ruperea coaliției: „Cred că va rezista până în primăvara ultimului an de mandat sau cu un an înainte. Cred că anul acesta și anul viitor, 2021, 2022 și o parte din 2023, va rezista cu greu, cu scandaluri, cu diverse formule, dar va rezista. Nu cred în mitul retragerii USR PLUS, care funcționează în undergroundul politicii, nici că PSD va intra într-o formă sau alta la guvernare acum foarte repede pentru a face un nou USL. Nu cred în aceste mituri, cred că ultimul și penultimul an vor fi critici. Vor fi ani în care se va gândi ce se va întâmpla la alegeri. Atunci am putea avea guvern minoritar sau altă Coaliție. Până atunci nu cred că se va întâmpla nimic."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.