Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, prezidată de Jens Stoltenberg

vasile dincu

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu participă, miercuri şi joi, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ce are loc la Bruxelles şi este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit news.ro.

”În cadrul ministerialei, discuţiile vor fi concentrate, cu precădere, pe definirea pachetului decizional şi pe perspectivele strategice ce vor conferi substanţă Summit-ului NATO de la Madrid, de la sfârşitul acestei luni, pe componenta apărării”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, în cadrul unei cine de lucru, miniştrii aliaţi vor discuta cu partenerii consacraţi, Finlanda şi Suedia, precum şi cu cei din vecinătatea estică, Georgia şi Ucraina, despre situaţia de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federaţia Rusă şi perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE.

”La cina de lucru va participa şi Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell”, a mai transmis ministerul.

Instituţia precizează că, în prima sesiune a Consiliului Nord-Atlantic, va fi discutată adaptarea pe termen mediu şi lung a posturii de apărare şi descurajare, iar cea de-a doua sesiune va fi dedicată aspectelor referitoare la resursele pentru apărare şi finanţare comună.

”Reuniunea se înscrie în amplul proces de adaptare a Alianţei în contextul deteriorării fundamentale a mediului de securitate regional, european şi euro-atlantic ca urmare a invaziei Ucrainei de către Federaţia Rusă. În marja reuniunii ministeriale, ministrul apărării naţionale va participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la iniţiativa Statelor Unite ale Americii şi prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J Austin”, a mai precizat MInisterul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.