Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu, despre PNL și USR-PLUS: 'Nici nu-mi vine să le spun adversari, pentru că mi se par că devin din ce în ce mai buni prieteni cu noi'

adevarul.ro
vasile dincu

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că partidul pe care îl reprezintă crește în credibilitate în opoziție, fiind ajutat chiar de partidele aflate la putere. Dîncu a explicat teoria care stă în spatele unui astfel de mecanism de a credibiliza adversarul prin critică negativă.

„Sânt partide sau personaje care în istoria contemporană a Americii, pe care o știm  noi foarte bine din campanii, sau a Europei, au rămas sus doar datorită unei campanii negative pe care au făcut-o adversarii. La un moment dat s-au potrivit cu momentul și contextul și acest lucru i-a ajutat.

Campania continuă negativă decredibilizează și sursa. Pentru că oamenii caută mereu echilibru. În momentul în care cineva critică continuu și vine mereu cu argumente negative începe să producă efectul invers: hai să vedem... ce a făcut el să fie competent să-i tot critice pe ceilalți? Și atunci când se face comparația excesul de campanie negativă îmi produce efectul bumerang.

Ceea ce s-a întâmplat și cu PSD-ul, inclusiv în 2020, pentru că noi am analizat aceste lucruri.  A fost un efect bumerang în 2020: PSD-ul a fost practic sprijinit să se mențină într-o anumită zonă și să crească la peste 30% și prin această continuă victimizare care a venit din partea dreptei, care în loc să vină cu argumente pozitive pentru ei și să spună ce proiecte au și ce vor să facă, au spus că în ultimii 30 de ani a condus PSD-ul și că trebuie să dispară PSD-ul. A fost o mare greșeală politică după părerea mea. Ne-a sprijinit și ne sprijină în continuare colegii noștri de la putere. Nici nu-mi vine să le spun adversari, pentru că mi se par că devin din ce în ce mai buni prieteni cu noi. Ne sprijină prin campania continuă de atac”, a explicat Dînu, la GOLD FM.

Vezi și: SONDAJ CURS - PNL cade sub 20%, actuala opoziție sare în premieră de 50% .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.