Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu: 'Se poate găsi a treia soluție'

adevarul.ro
vasile dincu

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, membru în echipa de negociere pentru formarea viitorului Guvern, a declarat miercuri la GoldFM că social-democrații nu se cramponează de numele premierului și că se poate găsi „a treia soluție” la consultările cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni:

- „Va trebui sa intre presedintele in rol si sa aleaga, sa faca ceea ce trebuie sa faca, sa medieze intre cele doua viziuni, fiecare partid vrea premierul. Se poate gasi a treia solutie. Daca nu va fi nici Ciolacu si nici Citu, atunci poate se va gasi a treia solutie, toate insa le vom discuta fiecare la partid”

- „Nu vom bloca negocierile doar pentru orgoliul unei persoane, ca sunt eu, Marcel sau Sorin. Nu vom folosi orgoliul personal sa blocam niste negocieri”

- „Președintele are si el o marja de negociere la Cotroceni. Nu cred ca nu-si va spune cuvantul. Nu cred ca nu va avea o optiune. Ar putea veni cu propria varianta”

- ”Am stabilit cu PNL un principiu, sa negociem pana ajungem la sentimentul ca nu iese nimeni pacalit din asta. Pentru ca daca o echipa cauta prima iesire de pe autostrada sa plece de la guvernare...”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că România va avea un Guvern în săptămâna care urmează. "Este şi o obligaţie, deja lumea nu mai are răbdare şi cred că asta şi trebuie să facem", a afirmat acesta.

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, miercuri, să îl propună pe Marcel Ciolacu drept candidat la funcţia de premier. Întrebat dacă se poate realiza un Guvern PSD - PNL dacă Marcel Ciolacu nu va fi acceptat ca prima propunere de premier, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat: "În acest moment, noi avem un mandat dat de CPN în care să avem prim-ministrul, iar Marcel Ciolacu este propunerea pentru premier, acesta este mandatul cu care mergem la negocieri. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat, venim în fata partidului şi supunem atenţiei negocierea care ar rezulta în urma acestor întâlniri".

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marţi seara, propunerea privind rotaţia premierilor într-un viitor guvern cu PSD şi UDMR, condiţia liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.