Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu vrea revigorarea industriei militare: 'Avem contacte cu cele mai mari armate şi firme'

rfi.ro
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat joi, la Cluj, că industria militară a României ar urma să fie revigorată şi că există deja foarte multe contacte în acest sens cu cele mai mari armate şi firme în domeniu din lume.

"În România, în acest moment, avem o industrie de apărare cu două viteze (...), una care înseamnă deja unităţi de producţie industrială la cel mai înalt nivel, realizate împreună cu firme de prestigiu din Statele Unite, Israel, Germania sau din Italia, şi alta este fosta industrie de stat, care are şi părţi bune, şi părţi care trebuie dezvoltate în viitor. Încercăm, împreună cu ministrul Economiei, care are în subordine cea mai importantă parte a industriei militare, să revigorăm industria militară a noastră, în primul rând prin parteneriate cu marile firme şi cu marile armate NATO. În ultima vreme avem foarte multe contacte cu cele mai mari armate şi cu cele mai mari firme din lume pentru a produce în România", a spus Vasile Dîncu.

El a adăugat că ideea este nu numai de a produce pentru intern, ci şi de a vinde, mai ales că actualmente există un context favorabil în acest sens.

"Vom avea în viitor surprize plăcute pentru asta, există multe ţări care, odată cu extensia pieţei pentru apărare, acum există nevoie nu de a vinde spre România (...), ci mai degrabă să producem în România, pentru ca împreună să vindem în toată regiunea şi peste tot în lume. În viitor o să vedeţi că industria noastră de apărare sperăm să depăşească starea în care se află acum şi să ajungem la o nouă etapă de modernizare. Este un context care ne favorizează", a mai afirmat ministrul Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării participat, joi, la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca, la ceremonia de predare-primire a comenzii diviziei şi la ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu, care a asigurat comanda.

De asemenea, Vasile Dîncu a participat, joi, la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu", la Conferinţa internaţională "Aviation-Event 2022 CLJ", unul dintre cele mai importante evenimente ale aviaţiei europene, desfăşurat în premieră în România şi în Europa de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.