Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasili Hamutovski, diagnosticat cu cancer: Condițiile din detenție i-ar putea cauza probleme

hamutovski

Familia lui Vasili Hamutovski , fostul portar stelist reținut și judecat astăzi în Belarus, a transmis detalii cutremurătoare prin intermediul lui George Ogăraru . Vasili tocmai urmase cu succes un tratament împotriva cancerului, iar condițiile din detenție i-ar putea cauza probleme, se arată în mesajul familiei, potrivit gsp.ro.

George Ogăraru, prieten apropiat al lui Hamutovski, a publicat o scrisoare primită din partea familiei fostului portar. Șeful secției de copii și juniori din cadrul CSA Steaua spune că detalii frapante despre condițiile de detenție nu au putut fi făcute publice și cere ca Federația Română de Fotbal să intervină în acest caz.

„Astăzi procesul a avut loc online. Pe durata procesului Vasili se afla în închisoare, iar avocatul a putut vorbi cu el doar prin Skype. El a primit acum 13 zile de închisoare pentru că a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus.

Pe acest canal Vasili i-a trimis soției sale informații și mesaje în luna August. Deocamdată, acesta caz este judecat ca un caz administrativ însă temerea este că în următoarele zile se vor căuta noi “dovezi”…

Vasili a venit în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv. Operația a fost făcută la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună. Acum avea recuperare. A fost reținut vineri de către Poliție.

În alta ordine de idei, la sfârșitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reușit să-l învingă în acest moment. Chirurgia și chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină și la Minsk pentru a vedea un medic și a verifica dinamica. Dar detenția sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății sale”, este mesajul transmis de familia lui Hamutovski prin intermediul lui George Ogăraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.