Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaslui: Peste 600 de apeluri la numărul 119 destinat raportării abuzurilor asupra copiilor, de la începutul anului

Facebook
119 numar abuz copii

Peste 600 de apeluri au fost înregistrate, la nivelul judeţului Vaslui, la numărul unic naţional 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, doar 154 de apeluri au făcut obiectul 119, restul fiind de competenţa altor instituţii.

"La această dată sunt în curs de rezolvare 10 cazuri, iar 612 au fost închise. Principalele tipuri de cazuri semnalate au fost abuz sexual - 32 de cazuri, abuzul fizic, cu 38 de cazuri şi 52 de cazuri de neglijare. La nivelul judeţului Vaslui, Echipa Mobilă a intervenit în 115 cazuri, 86 dintre acestea fiind la solicitarea agenţilor de poliţie care au cerut sprijinul specialiştilor în vederea acompanierii minorilor la audieri", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Aproximativ 60% dintre apelurile efectuate la numărul 119 au fost făcute de profesionişti. Doar în 11,5% la sută dintre cazuri apelurile au fost efectuate chiar de copiii aflaţi în situaţii de risc, conform Agerpres.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a operaţionalizat numărul unic naţional 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare şi orice altă formă de violenţă asupra copilului, în cadrul programului guvernamental "Din grija pentru copii". Numărul 119 este gratuit din orice reţea fixă sau mobilă şi este operat de către consilierii direcţiilor de asistenţă socială şi protecţia copilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.