Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vastă operaţiune de salvare după naufragiul din Grecia / Cel puțin 79 de oameni au murit, dar autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea fi mai mare

Reuters
naufragiu

O amplă operațiune de căutare a supraviețuitorilor se desfășoară în zona în care miercuri o navă plină cu migranți s-a scufundat. Cel puțin 79 de oameni au murit în apele Greciei, dar autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Mai multe nave ale pazei de coastă, ambarcațiuni civile și avioane se află în zonă în care s-a produs cel mai grav incident maritim din ultimii ani din Europa. Sunt căutați eventualii supraviețuitori ai naufragiului care a avut loc miercuri în sudul Greciei, la aproximativ 80 de kilometri distanță de coastă. Până în prezent, autoritățile elene au confirmat 79 de decese și au anunțat că 104 persoane au fost salvate, scrie Mediafax.

Autoritățile au lansat o amplă operațiune de căutare a supraviețuitorilor deoarece nu știu câte persoane se aflau la bordul navei de pescuit. Informațiile sunt contradictorii, iar unii supraviețuitorii au spus că în barcă s-ar fi putut afla până la 750 de persoane, printre care și 100 de copii, potrivit BBC.

Organizația Internațională pentru Migrație a ONU a anunțat că estimările inițiale arătau că la bord se aflau cel mult 400 de persoane.

Autoritățile din Grecia spun că este una dintre cele mai mari tragedii legate de migranți și au declarat trei zile de doliu. Paza de coastă susține că vasul se îndrepta spre Italia și a fost reperat marți în apele internaționale de un elicopter Frontex. Se pare că nava a plecat din orașul libian Tobruk, iar la bordul ei se aflau numeroși tineri din Egipt, Siria și Pakistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.