Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul a început vaccinarea persoanelor fără adăpost la Roma

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 4

Vaticanul a început miercuri să vaccineze gratuit împotriva COVID-19 persoane fără adăpost din Roma, relatează Reuters., potrivit AGERPRES.

Vaccinările au avut loc în atriul Sălii Audienţelor Pontificale, uriaşul auditoriu unde au loc audienţele generale săptămânale ale papei dar care a rămas în mare parte nefolosit din cauza pandemiei de coronavirus.

Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea cardinalul polonez Konrad Krajewski, în vârstă de 57 de ani, care se ocupă de acţiunile de caritate ale papei Francisc şi deţine titlul de elemozinier apostolic. La cererea papei, el a înfiinţat o clinică şi alte facilităţi pentru persoanele fără adăpost lângă Piaţa Sf. Petru din Roma. Krajewski este, de asemenea, foarte activ în interacţiunea cu organizaţii de caritate italiene care ajută persoane nevoiaşe şi fără adăpost în toată Italia.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Circa 25 de persoane fără adăpost au primit prima doză de vaccin şi mai multe grupuri vor fi vaccinate în zilele următoare, se arată într-un comunicat.

Săptămâna trecută, papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, şi fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, au fost vaccinaţi în cadrul programului de inoculare de la Vatican.

Papa Francisc a declarat într-un interviu televizat la începutul acestei luni că toată lumea ar trebui să se vaccineze.

''Este o alegere etică pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar şi cu vieţile celorlalţi'', a declarat suveranul pontif pentru postul italian de televiziune Canale 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.