Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul acuză China că a încălcat acordul din 2018: 'Sperăm ca episoade similare să nu se repete'

Freepik.com
Vatican

Vaticanul a acuzat sâmbătă autoritățile chineze că au încălcat un pact bilateral privind numirea episcopilor în China, potrivit Reuters.

Într-un comunicat Vaticanul susține că a aflat cu „surprindere și regret" că episcopul unui alt district a fost instalat ca episcop auxiliar sau asistent în Jiangxi.

Instalarea neautorizată de Vatican pare să fie una dintre cele mai grave încălcări ale unui acord din 2018 între Vatican și Beijing privind numirea episcopilor în China. Acordul, pe care unii catolici l-au denunțat ca fiind o cedare în fața autorităților comuniste chineze, a fost reînnoit în octombrie pentru o perioadă de doi ani. Detaliile înțelegerii sunt secrete.

Jiangxi nu este recunoscută de Vatican ca dieceză, se arată în comunicat, iar instalarea nu este „conformă cu spiritul de dialog" pe care ambele părți l-au convenit în 2018. În comunicat mai scrie că instalarea episcopului Giovanni Peng Weizhao a urmat unei „presiuni puternice din partea autorităților locale".

Vaticanul aștepta o explicație din partea autorităților chineze și spera ca „episoadele similare să nu se repete", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.