Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul anunţă descoperirea unor noi piste în cazul Emanuelei Orlandi, adolescenta dispărută în urmă cu 40 de ani

news.ro
Emanuelei Orlandi

Procurorul şef al Vaticanului, Alessandro Diddi, a anunţat joi că a descoperit noi piste "demne de investigaţii mai amănunţite" cu privire la dispariţia de la Vatican a adolescentei Emanuela Orlandi în urmă cu 40 de ani, relatează Reuters şi dpa.

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut fără urmă pe 22 iunie 1983, după ce plecase de acasă pentru lecţiile de muzică pe care le urma la Roma. Fata, pe atunci în vârstă de 15 ani, trăia împreună cu familia sa la Vatican. Dispariţia ei reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din istoria Italiei şi a Vaticanului.

În ultimele patru decenii au fost deschise morminte, au fost exhumate oseminte şi teorii ale conspiraţiei au abundat în încercări de a determina exact ceea ce s-a întâmplat cu Emanuela Orlandi, potrivit Agerpres.

Cazul, care a făcut obiectul unor investigaţii în Italia şi la Vatican, a revenit în atenţie la nivel mondial după difuzarea pe Netflix a documentarului "Vatican Girl".

Procurorul şef al Vaticanului, Alessandro Diddi, a anunţat în ianuarie că redeschide o anchetă mai veche a Vaticanului, neconcludentă, după obţinerea unor dosare de la predecesorul său pensionat.

Alessandro Diddi a declarat joi că echipa sa a analizat toate dovezile disponibile şi a discutat cu persoane care au lucrat în "anumite birouri" cu patru decenii în urmă "confirmând anumite indicii în anchetă demne de investigaţii suplimentare".

El a afirmat într-un comunicat că a predat recent descoperirile sale unor procurori italieni pentru ca aceştia să decidă ce este mai bine de făcut. Vaticanul a anunţat că Alessandro Diddi va continua să investigheze în acest caz şi că înţelege suferinţa îndelungată a familiei fetei dispărute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.