Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul convoacă liderii Bisericii Catolice pentru a discuta cazurile de abuz sexual

news.sky.com
Papa Francisc conversatie astronauti ISS

Papa Francisc a convocat liderii Bisericii catolice din toată lumea pentru a discuta despre modul în care pot fi evitate comportamentele sexuale nepotrivite și despre protejarea copiilor, iar întrunirea a fost programată în perioada 21 - 24 februarie 2019, potrivit nytimes.com.

Summit-ul, unicul de acest tip, a fost anunțat miercuri, cu o zi înainte de o întâlnire a papei Francisc cu cardinalii și episcopii din SUA, în contextul unor dezvăluiri recente privind cazuri de abuz sexual pe care oficiali ai bisericii ar fi încercat să le mușamalizeze.

Întrunirea din februarie, de la Vatican, va fi condusă de cardinalul Daniel DiNardo, președintele Conferinței episcopilor catolici din SUA.

DiNardo vrea ca papa Francisc să dea undă verde pentru o anchetă a Vaticanului privindu-l pe fostul arhiepiscop de Washington Theodore McCarrick, care a demisionat în luna iulie după acuzații că ar fi abuzat sexual un băiat de altar în urmă cu 47 de ani. DiNardo i-a acuzat pe liderii bisericii că au ascuns abuzurile sexuale ale lui McCarrick timp de mai mulți ani informează mediafax.

Vaticanul avea informații despre acest abuz și despre faptul că McCarrick ar fi invitat studenți de la facultatea de religie la casa sa de vacanță și în patul său, a mai spus acesta.

Se va lua în discuție și un raport care arată că peste 300 de preoți din Pennsylvania au abuzat sexual minori în ultimii 70 de ani.

Săptămâna trecută, procurorul general al New York-ului, Barbara Underwood, a solicitat oficial diocezelor romano-catolice din statul american să ofere documente legate de acuzații de abuz sexual, plăți făcute posibilelor victime și rezultate ale unor anchete interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.