Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul şi-a exprimat din nou 'sentimentul de ruşine şi de remuşcare' pentru violenţele sexuale comise asupra minorilor

yahoo.com
Vatican

Vaticanul şi-a exprimat joi încă o dată "sentimentul de ruşine şi de remuşcare" pentru violenţele sexuale comise de unii dintre preoţii catolici asupra unor minori, în urma publicării unui raport independent care îl critică pe papa emerit Benedict al XVI-lea, informează AFP.

"Reiterându-şi sentimentul de ruşine şi de remuşcare pentru violenţele asupra unor minori comise de către clerici, Sfântul Scaun le asigură pe toate victimele de sprijinul său şi confirmă calea pe care a deschis-o privind protejarea celor mici prin garantarea unui mediu sigur", a declarat în faţa jurnaliştilor italieni Matteo Bruni, directorul departamentului de presă de la Vatican.

Citește și: Fostul papă Benedict al XVI-lea a negat că ar fi fost la curent cu abuzurile Legionarilor lui Hristos în perioada în care era cardinal

"Sfântul Scaun consideră că trebuie să acorde întreaga sa atenţie acestui document, al cărui conţinut nu îl cunoaşte deocamdată. În zilele următoare, după publicarea sa, Sfântul Scaun va fi la curent cu conţinutul raportului şi va putea să studieze în mod corect detaliile acestuia", a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a demisionat în 2013, a fost aspru criticat în acest raport independent prezentat joi în Germania, ce vizează agresiunile sexuale comise asupra unor minori în Arhidieceza de Munchen şi Freising, pe care fostul suveran pontif a condus-o din 1977 până în 1982.

Potrivit avocaţilor care au întocmit acel raport mandatat de Biserica Catolică, fostul cardinal Joseph Ratzinger, înainte să devină papă, nu a întreprins nimic pentru a-i exclude pe patru preoţi bănuiţi de violenţe sexuale asupra unor minori.

Autorii raportului au denunţat, de asemenea, disimularea sistematică a cazurilor de violenţe comise asupra unor minori între anii 1945 şi 2019, o strategie care ar viza, potrivit părerii lor, "protejarea instituţiei Bisericii".

Ajuns între timp la vârsta de 94 de ani, fostul papă Benedict al XVI-lea, care trăieşte retras într-o mănăstire de la Vatican, a respins "cu stricteţe" orice responsabilitate a sa în acel scandal, într-o declaraţie transmisă avocaţilor care au întocmit raportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.