Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul va avea un birou specializat în probleme de mediu

vatican

Vaticanul are în vedere constituirea unui think tank care ar urma să-i îndrume pe cei 1,2 miliarde de credincioşi catolici din lume în chestiuni de mediu, aşa cum ar fi problema încălzirii globale, conform unui purtător de cuvânt al Bisericii Catolice, părintele Federico Lombardi, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Această propunere a fost abordată cu ocazia unei întruniri cu uşile închise a cardinalilor din întreaga lume, care se află la Vatican pentru a discuta pe marginea unei reforme a Curiei, administraţia centrală a Bisericii Catolice.

"Observăm o creştere a preocupărilor privind mediul şi a importanţei reflecţiei, dedicării şi studiului problemelor de mediu şi a relaţiei dintre acestea şi domeniul social, uman", a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Papa Francisc a avertizat că omul distruge natura şi trădează misiunea ce i-a fost încredinţată de către Dumnezeu de a "păstori" creaţia.

Papa urmează să transmită, la începutul acestei veri, o enciclică (un mesaj către toţi reprezentanţii Bisericii Catolice) cu privire la poziţia pontificală asupra chestiunii mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.