Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Văzut de mulți premierul PSD, Vasile Dâncu dă vestea mult așteptată: 'Îmi respect cuvântul'

Vasile_Dâncu

Încă un candidat la funcţia de premier şi-a anunţat ieşirea din cursa pentru Palatul Victoria. După ce în urmă cu câteva zile anunţase că ar fi dispus să îi ia locul lui Dacian Cioloş, acum a făcut un pas în spate. Vicepremierul Vasile Dâncu a anunţat pe propriul blog că nici nu se gândeşte să intre în cursă.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îi răspunde lui Călin Popescu Tăriceanu printr-o solicitare către Klaus Iohannis

"Așa-zisa mea disponibilitate de a continua într-un viitor guvern sau de a deveni Premier, după alegerile din decembrie, este doar o interpretare jurnalistică. Nu am spus că îmi doresc, că vizez, vânez funcția de Prim Ministru, că accept sau că aștept să fiu numit. De fapt, le-am spus jurnaliștilor de la Bloomberg că nu am niciun proiect în acest sens și nici nu sunt parte a vreunui proiect politic, în acest moment. Când am vorbit despre condițiile unei posibile participări, după alegeri, la proiectul de guvernare a țării, intenția mea a fost aceea de a pune în evidență câteva priorități pe care trebuie să le aibă cel care va fi desemnat la conducerea viitorului guvern, în comparatie cu actualele condiții de funcționare ale executivului, dar am dorit să punctez și câteva dificultăți pentru o politică menită să genereze rezultate pe termen lung.", a anunţat Vasile Dâncu.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

Mai mult, Dâncu a făcut un nou anunţ. "Eu îmi voi respecta cuvântul dat. Nu îmi pare moral să cautăm să inventăm candidați la funcția de premier pentru PSD. Sigur, fiecare partid își poate alege strategia în funcție de resursele pe care le are și este adevărat că resursele importante sunt oamenii sau ideile. În al doilea rând, pentru ca să accepți sau să vizezi funcția de Prim Ministru trebuie să îți propună cineva. Nu am primit această propunere din partea niciunui partid. Fiecare formațiune de pe scena politică își poate alege strategia în funcție de resursele pe care le are.", a mai spus Dâncu.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

În final, Dâncu a anunţat care va fi viitorul său. "Nu candidez și nici nu doresc să fac politică sub nici vreo formă de camuflare. Nu sunt iepurele nimănui și nu cred că ”un alt mod de a face politică”, sintagmă pe care o auzim tot mai des vehiculată în spațiul public, înseamnă să te ocupi doar de denigrarea adversarilor în timp ce tu nu încerci măcar să propui un minim proiect politic. Nu cred că este democratic sau constituțional să particip, nici chiar ipotetic, la echipe manufacturate înainte de alegeri sau în afara democrației. Respect democrația și partidele politice, asa cum sunt ele. Dincolo de participarea partidelor la competiția electorală, nu cred că există democrație. Cred că partidul care va câștiga alegerile și va reuși să facă o majoritate parlamentară, are dreptul constituțional de a propune premierul", a încheiat vicepremierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.