Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune de la meteorologi - Vreme însorită, temperaturi în creştere și foarte puţine ploi

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Încheiem săptămâna cu vreme însorită, temperaturi în creştere și foarte puţine ploi. Mâine, însă, încep să se adună norii, iar ziua de marţi ne-aduce multă instabilitate, potrivit stirileprotv.ro.

Duminică se încălzeşte peste tot. Va domina atmosfera însorită, dar prin sud-vestul ţării, la deal şi la munte mai pot să vină câteva ploi de scurtă durată. Maximele termice pleacă de La 17 grade pe litoral şi ajung la 25 de grade în vest şi sud-vest.

Prognoza meteo pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan găsim puţină ceaţă în orele dimineţii şi apoi vreme frumoasă, cu temperaturi în creştere. Prin Bărăgan se ating 24 de grade, însă la malul mării va fi mai răcoare: în jur de 17 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă o zi foarte plăcută, soare, câţiva nori şi vânt domol. Se face mai cald decât ieri și temperaturile urcă până la 23...24 de grade.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei se mai încălzeşte puţin. O să avem timp frumos şi doar în zonele înalte pot să apar ceva condiţii de ploaie. Maximele ating și depăşesc 20 de grade.

Vremea continua să se încălzească şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. După-amiaza, în regiunile de deal şi munte, s-ar putea să apară câteva reprize de ploaie, dar în ansamblu avem soare şi vreme bună.

Citește și: Vizita Papei, prilej de afaceri : Un apartament se închiriază cu 1.000 de euro

În vestul ţării găsim atmosferă cam schimbătoare. Prin Banat şi în zonele mai înalte, apar înnorări, poate şi câteva ploi de scurtă durată. Nu lipsesc perioadele cu soare şi se face mai cald decât ieri. Pe la amiază se ating frecvent 25 de grade.

În Transilvania, temperaturile cresc simţitor și se apropie de 20 de grade chiar şi în zona depresionară. Urmează o zi însorită, dar apropierea serii, o să plouă puţin în zonele de munte.

În Oltenia se înnorează din când în când, apar şi condiţii de ploaie, iar temperaturile ajung la valori foarte de plăcute, de 23...24 de grade. În ţinuturile sudice nu sunt anunţate ploi şi o să avem vreme frumoasă şi mai caldă decât ieri. Prin Lunca Dunării se vor atinge şi 25 de grade.

Şi în Bucureşti se anunţă o zi superbă: mult soare, vânt domol şi în jur de 24 de grade la orele amiezii. Atmosfera se menţine plăcută şi după lăsarea nopţii, Iar minima ajunge din nou la 10 grade.

Vreme bună găsim şi în zonele montane. Se încălzeşte şi aici, dar spre seară mai apar ceva nori de ploaie. Vor fi ploi slabe, de scurtă durată, ce pot veni cu fenomene electrice şi intensficari de vânt. La noapte instabilitatea creşte în masivele sud-vestice.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Şi luni avem o zi destul de caldă, cu maxime în jur de 25 de grade în zonele de câmpie şi podiş. Norii se înmulţesc treptat, aversele apar mai întâi în sud-vestul ţării, iar spre seară şi în noaptea următoare şi în celelalte zone, mai ales la munte, prin nord şi nord-vest.

Ziua de marţi ne-aduce multă instabilitate şi o uşoară răcorire. Vântul se înteţeşte cam peste tot, aversele vin în mai multe reprize, cu tunete, fulgere şi grindină. Pot lăsa cantităţi însemnate de apă, iar cel mai mult va ploua în sud-vest.

Miercuri tot vreme instabilă, cu ploi zgomotoase în cea mai mare parte a ţării. Se menţin condiţiile de grindină, iar vântul mai are unele răbufniri în ţinuturile sudice, la munte, dar şi pe timpul ploilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.