Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune - Investiție chineză de 17 milioane de euro în România. Sute de locuri de muncă puse la bătaie

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

O companie din China a fost inaugurată la Brăila, în urma unei investiții de 17 milioane de euro, compania urmând a angaja, în prima fază, 200 de persoane, informează Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, conform Mediafax.

Fabrica va produce corpuri de iluminat. Compania Glorious Lighting plănuiește să mai investească, în următorii 5 ani, 15 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 800 de angajați.

Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locația centrului european pentru producţie, dar şi hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

Grupul “Liting Universal” a primit, în anul 2017, de la statul român, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisă la Brăila pe locul fostului Centru Comercial Armonia, specializată în producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, în special bazate pe tehnologie LED.

Ironie MAXIMĂ - O bancă din România are cursul valutar de azi în cireșe: Un euro - două cireșe și jumătate

Întreaga linie de producție a grupului investiţional vizează atât partenerii acestuia din România, cât şi restul Europei.

În prezent, fabrica are aproximativ 110 angajați. Investitorii beneficiază de o serie de facilităţi din partea autorităţilor locale: începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilităţi fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor, suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

Liting Universal Group este o companie din China, cu cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari. “Glorious Lighting” SRL din Brăila, înființată pe 17 martie 2017, are unic asociat persoana juridică “Liting Universal” din Shanghai, China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.