Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru fermieri! O lege reexaminată la cererea lui Iohannis, adoptată în Senat

senatul

Plenul Senatului a adoptat, luni, Legea privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană, act normativ ce a fost reexaminat la cererea preşedintelui, scrie agerpres.ro.

Membrii Comisiei pentru agricultură au admis în parte cererea de reexaminare a legii şi au adoptat un raport de admitere a actului normativ cu un amendament, adoptat de Senat. 

În cererea de reexaminare se arată că sintagma din lege ce îi vizează pe tinerii fermieri sau fermieri "S-au instalat în cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program" este lipsită de precizie, nefiind clar care este momentul la care această condiţie se raportează. Astfel, nu se poate deduce cu uşurinţă dacă măsura îi vizează pe fermierii care s-au instalat în ultimii cinci ani sau pe cei care trebuiau să-şi demareze activitatea cu cel puţin cinci ani înainte.

Bănicioiu desființează mitingul PSD împotriva abuzurilor: 'Au toată puterea. Le lipsește imaginația'


Potrivit textului trimis la promulgare, "Intensitatea sprijinului poate fi majorată cu 20 de puncte procentuale, cu condiţia ca ajutorul maxim combinat să nu depăşească 90 de puncte procentuale din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei pentru: a) tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program". 

Amendamentul admis precizează: "Tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat cu maximum cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program".

Rusia răspunde dur la sancțiunile impuse de SUA: Vladimir Putin a promulgat o lege 'agresivă' împotriva țărilor neprietenoase


Ajutorul acordat fermierilor este în valoare totală de 60 de milioane de euro, iar banii vor fi investiţi în crearea de centre de colectare a laptelui din zona montană. 

Prin acest Program, se instituie o schemă de finanţare prin care fermierii/beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale realizării de centre de colectare a laptelui în zona montană. 

Intensitatea sprijinului poate fi majorată cu 20 de puncte procentuale cu condiţia ca ajutorul maxim combinat să nu depăşească 90 de puncte procentuale din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei pentru: tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în Program; investiţiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice; cooperativele constituite în conformitate cu prevederile Legii 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare. 

Finanţarea se acordă o singură dată pentru un beneficiar privat şi pentru un singur obiectiv dezvoltat prin Program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.