Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru spitalele din București! Primăria Capitalei pregătește o măsură revoluționară pentru elimarea infecțiilor nosocomiale

infectii intraspitalicesti

Primăria Capitalei vrea să implementeze în spitalele din Bucureşti un sistem de dezinfecţie cu ajutorul ultravioletelor. Proiectul, denumit „Tehnologie revoluţionară de eliminare a infecţiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboţilor” va fi supus votului în şedinţa CGMB de joi, scrie Mediafax.

„Proiectul „Tehnologie revoluționară de eliminare a infecțiilor nosocomiale din spitale cu ajutorul roboților” prevede implementarea unor măsuri care să încurajeze eliminarea infecțiilor nosocomiale din spitale, eliminarea dependenței de observațiile manuale, creșterea conformității cu procedurile online de control al infecțiilor nosocomiale și raportarea corectă și în timp util a infecțiilor nosocomiale, cu scopul de a salva vieți și bani, transmisă către Adminstrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, se arată în proiectul care va fi supus votului în ședința CGMB de joi.

Citește și: Atenție, combinație mortală! Ce să nu faci niciodată după ce ai băut

Bugetul propus de Municipalitate pentru acest proiect este de 159.000 de euro, iar implementarea lui se va derula prin Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”.

De asemenea, ideea proiectului aparține unui bucureștean și a fost propusă în cadrul concursului „propune pentru București.

Citește și: Specialiștii dezvăluie: Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineaţa pentru a preveni cancerul

„O primă provocare în această activitate este punerea în aplicare a unui program de prevenire a infecțiilor nosocomiale, care include cel mai avansat sistem de dezinfecție cu ultraviolete cu xenon, și asfel se reduce dramatic incidența infecțiilor nosocomiale”, se mai arată în proiectul CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.