Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești din Ucraina: NATO se pregătește să lanseze atacuri aeriene împotriva rebelilor

nato rusia

Parlamentarul ucrainean Vadim Denisenko, din blocul Poroşenko, a declarat marţi pentru postul de televiziune Canal 5 din Ucraina că următorul pas al implicării NATO în conflictul din Ucraina va fi bombardarea bazinului Donbas controlat de rebelii proruşi în următoarele luni, relatează miercuri agenţia rusă Sputnik.

Afirmaţia a fost făcută în cadrul emisiunii 'Ukraina Ponad Use' (Ucraina înainte de toate), în urma unei întrebări a prezentatorului Roman Şaika, care s-a interesat 'ce împiedică NATO să lanseze lovituri aeriene?', dată fiind politica de intervenţionism militar a Alianţei de după războiul rece.

Denisenko a răspuns că NATO 'acţionează foarte lent'. 'Amintiţi-vă situaţia din urmă cu şase luni. Nimeni nici măcar nu vorbea despre furnizarea de arme. Acum, în viitorul apropiat, din câte înţeleg eu, vor fi trimise arme Ucrainei. Se pregăteşte totul pentru livrarea lor', a spus el.

'Iar după acest lucru, viitorul pas va fi, în mod evident, lansarea de lovituri aeriene. Dar asta va necesita o perioadă suplimentară de trei până la patru luni. Din nefericire, sunt foarte înceţi în procesul de luare a deciziilor', a mai spus Vadim Denisenko.

El a notat că, în opinia sa, 'nu există nicio posibilitate de compromis politic în chestiunea soluţionării conflictului din estul Ucrainei' şi că în lumina acestor circumstanţe 'tot ce rămâne de făcut este să declarăm război'. Pentru asta Ucraina va trebui susţinută de NATO 'cu cât de multe arme şi instructori este posibil'.

Parlamentarul a mai afirmat că FMI şi-a dat cuvântul că pe durata ostilităţilor militare ţara sa va beneficia de asistenţă financiară. 'Dar trebuie să creăm şi o blocadă economică a teritoriilor ocupate. Responsabilitatea de a asigura provizii pentru populaţia civilă este a ocupantului de stat. Trebuie să spunem cinstit: nu vom plăti pensiile la Doneţk şi Lugansk, nu vom plăti facturile la curent electric. Dacă voinţa politică există, situaţia poate fi rezolvată într-o lună', a precizat el, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.