Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești URIAȘE pentru angajații ArcelorMittal Galați - Cu cât vor crește salariile în următorii 2 ani

Brasovul Tau
lege salarii cheltuieli

ArcelorMittal Galați a anunțat, vineri, că a încheiat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) pentru anii 2019 și 2020 cu sindicatul reprezentativ Siderurgistul AMG, astfel că, în această perioadă, se vor aplica cele mai mari creșteri salariale de până acum.

„Documentul stipulează o creștere a salariilor cu 20%, în medie, pentru muncitori, cu 30% pentru șefii de formații (maiștri) și cu 14% pentru personalul TESA, precum și alte beneficii, în condițiile în care inflația prognozată pentru următorii doi ani este de 2,8% și respectiv de 1,9% pe an. Noul Contract Colectiv de Muncă pentru anii 2019 și 2020 asigură garantarea veniturilor tuturor angajaților și protecția drepturilor acestora, în condiții de instabilitate politică, economică, legislativă și socială”, se scrie într-un comunicat de presă al ArcelorMittal, conform Mediafax

Liberty House, parte a alianței mondiale GFG, care aparține omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunțat, la data de 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galați, alături de alte trei unități din Europa. Tranzacția se va finaliza la începtul anului viitor, iar Liberty a anunțat că va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producție a combinatului cu peste 50%, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

Traian Băsescu intervine în scandalul momentului: Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule. Armata nu este camp de luptă politică

Mai exact, oficialii grupului britanic Liberty House au anunțat, la data de 26 octombrie, că au în plan să majoreze capacitatea de producție anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galați cu un milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 3 milioane de tone de oțel, anual.

Reprezentantul grupului britanic a mai spus că investiția de la Galați, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora și posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Investiția de la Galați a reprezentat o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty, care, în 1992, când Sanjeev Gupta și-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galați, dar și cu alți clienți din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.