Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veaceslav Platon: Sandu vrea să pedepsească nevinovați de furtul lui Plahotniuc

stiri.md
Veaceslav Platon

Omul de afaceri Veaceslav Platon declară că acuzațiile lansate de președinta Maia Sandu la adresa sa vor prezenta un interes aparte pentru magistrații de la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Este o implicare directă în actul de justiție și această reacție a demonstrat cum condamnările se fac în cabinete de rang înalt, iar judecătorii doar le oficializează”, a declarat Platon, pentru Unimedia.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să privesc cum politicienii moldoveni s-au deconspirat și își doresc să pună furtul miliardului pe spatele oamenilor nevinovați, deși investigațiile au demonstrat clar că beneficiarii acestuia sunt Plahotniuc și Șor. Maia Sandu pune la îndoială acest lucru?”, a adăugat Platon.

Cât despre acuzațiile privind „gruparea Platon ce pune în pericol securitatea statului”, acesta a spus: „Expresii gen „grupări” îmi sunt cunoscute încă din 2014, atunci când anume așa Plahotniuc încerca să-și argumenteze toate trebușoarele ilegale pe care le făcea. Trăiesc un deja-vu acum”, a mai spus Platon.

Maia Sandu a declarat astăzi că va analiza ordonanța emisă de Procuratură prin care învinuirile aduse lui Platon în dosarul furtul miliardului au fost anulate, utilizând expresii drept „gruparea Platon”, pe care a acuzat-o că reprezintă un pericol pentru securitatea națională.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține că în rezultatul cercetării tuturor probelor noi, coroborate cu probele administrate în cadrul urmăririi penale, pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către Veaceslav Platon, procurorii au ajuns la concluzia de renunțare la învinuirea adusă acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.