Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veaceslav Platon va putea participa la dezbateri electorale. Este om de încredere a unui candidat la alegerile parlamentare anticipate din Rupublica Moldova

stiri.md
Veaceslav Platon

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost numit în calitate de persoană de încredere a candidatului independent la funcția de deputat, Veaceslav Valico, pentru circumscripția nr.1 (Chișinău). În acest sens, Platon are mână liberă pentru a participa la dezbateri electorale.

Veaceslav Platon a fost implicat în zeci de scheme de preluare ilegală a unor companii și este artizanul spălătoriei de zeci de miliarde de dolari din Federația Rusă, numită „laundromat”, dar și unul din principalii beneficiari ai jafului bancar din 2014.

De menționat că potrivit Codului Electoral, persoanele de încredere îi ajută pe concurenţii electorali la desfăşurarea campaniilor electorale ale acestora, fac agitaţie electorală în favoarea lor şi le reprezintă interesele în relaţiile cu autorităţile publice, cu alegătorii, cu consiliile şi birourile electorale, notează deschide.md

Persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.