Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedeta australiană Cate Blanchett va fi recompensată cu un premiu César de onoare

www.hollywoodreporter.com
Cate Blanchett

Vedeta australiană Cate Blanchett, dublu laureată cu Oscar, va primi pe 25 ianuarie 2022 un César onorific pentru cariera şi activitatea sa, cu ocazia celei de-a 47-a ceremonii de decernare a Premiilor César, au anunţat vineri organizatorii, canalul francez Canal+ şi Academia de arte şi tehnici cinematografice din Franţa, informează agenţia AFP.

Actriţă şi producătoare, recompensată cu două premii Oscar, în 2005 şi 2014, pentru rolurile din "The Aviator" de Martin Scorsese, respectiv "Blue Jasmine" de Woody Allen, Cate Blanchett va primi Premiul de onoare pentru întreaga sa carieră şi personalitatea "absolut remarcabilă", au scris organizatorii într-un comunicat.

În vârstă de 52 de ani, Cate Blanchett este "o artistă cu multiple faţete, care lucrează în cinematografie, televiziune, teatru", aminteşte Academia Premiilor César.

Actriţa va primi această distincţie după ce "tocmai a terminat producţia filmului "TAR", regizat de Todd Field" şi va interpreta rolul de psihanalist în noul film al lui Guillermo Del Toro, "Nightmare Alley", care va fi lansat la începutul anului 2022, potrivit Agerpres.ro.

Atribuirea acestei distincţii se datorează şi activităţii sale "în afara platourilor", pentru apărarea "drepturilor femeilor sau a mediului", au explicat organizatorii. Vedeta s-a remarcat în special în lupta femeilor împotriva violenţei sexuale în lumea cinematografiei, cu precădere în cazul Harvey Weinstein. În 2018, în timp ce prezida juriul celei de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, ea a urcat pe celebrele trepte cu covor roşu ale Palatului Festivalurilor împreună cu alte 81 de femei din lumea celei de-a 7-a arte, militând în favoarea egalităţii.

În plus, actriţa deţine rolul de ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi a fost recompensată în 2018 cu distincţia Crystal Award atribuit de Forumul Economic Mondial de la Davos pentru activitatea şi devotamentul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.