Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedetă TV din Turcia, condamnată la 8.658 de ani de închisoare pentru abuz sexual: starul mai e acuzat că și-a format o sectă și spiona militar

sabah.com.tr
Adnan Oktar

Un tribunal din Istanbul a condamnat, miercuri, un teleevanghelist musulman care s-a înconjurat de femei îmbrăcate sumar pe care le numea "pisicuțe" la 8.658 de ani de închisoare, în cadrul unui nou proces, relatează presa locală, potrivit AFP.

Adnan Oktar realiza emisiuni de televiziune înconjurat de femei foarte machiate și puțin îmbrăcate, în timp ce predica creaționismul și valorile conservatoare.

Anul trecut, bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost condamnat la 1.075 de ani de închisoare pentru infracțiuni precum agresiune sexuală, abuz sexual asupra minorilor, fraudă și tentativă de spionaj politic și militar.

Însă această sentință a fost anulată de o instanță superioară.

În timpul rejudecării, Înalta Curte Penală din Istanbul l-a condamnat pe Oktar la 8.658 de ani de închisoare pentru mai multe capete de acuzare, printre care abuz sexual și privarea de libertate a unei persoane, a relatat agenția de presă Anadolu.

Instanța a condamnat, de asemenea, alți 10 suspecți la câte 8,658 de ani de închisoare, a precizat agenția.

Oktar, pe care criticii îl consideră liderul unei secte, a dobândit notorietate pentru emisiunile sale de pe canalul de televiziune online A9 și fusese denunțat în mod regulat de către liderii religioși din Turcia.

În cadrul unei represiuni majore asupra grupului său, el a fost arestat preventiv la Istanbul în 2018, în cadrul unei anchete a unității de combatere a infracțiunilor financiare a poliției din oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.