Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vedetele din Italia îi întorc spatele lui Volodimir Zelenski: dezbateri aprinse în spațiul public din Italia

M. C.
president.gov.ua
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu se va mai adresa celui mai mare eveniment din showbizul italian - Festivalul muzicii italiene de la San Remo - într-un mesaj video, au anunţat luni organizatorii acestuia, în urma criticilor venite din partea întregului spectru politic, informează Reuters şi ANSA, transmite Agerpres.

Festivalul de la San Remo, care se desfăşoară între 7 şi 11 februarie, este un eveniment organizat pentru prima dată în urmă cu peste 70 de ani, care atrage audienţe record la televizor şi care a inspirat mai celebrul concurs muzical Eurovision.

Zelenski urma să apară într-un mesaj video în seara de închidere, însă şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV a declarat că prezentatorul festivalului, cunoscut sub numele de Amadeus, va citi în schimb o declaraţie a liderului ucrainean. "Preşedintele ne-a spus prin intermediul ambasadorului său că este fericit să îmi scrie o scrisoare şi că voi citi această scrisoare de pe scenă", a declarat Amadeus într-o conferinţă de presă la care şeful programelor de divertisment în prime time de la RAI TV, Stefano Coletta, a luat de asemenea cuvântul.

Declarație doar scrisă

Potrivit ANSA, Coletta a declarat că RAI s-a aflat în contact permanent cu ministrul adjunct de externe ucrainean Andri Melnik în legătură cu această apariţie controversată.  Apariţia lui Zelenski la Festivalul de la San Remo stârnise un şir de comentarii critice din partea unei serii de personalităţi politice, precum şi o petiţie online care îndemna RAI să renunţe la idee. Luni după amiaza, aceasta strânsese aproape 95.000 de semnatari.

Vicepremierul italian Matteo Salvini s-a numărat printre cei care şi-au exprimat îndoielile cu privire la cât de potrivită este amestecarea divertismentului cu discuţii despre război şi moarte.

Zelenski s-a adresat prin intermediul unui mesaj video la gala Globurilor de Aur de luna trecută. El s-a folosit de ocazie pentru a-şi exprima încrederea în victoria în războiul cu Rusia şi pentru a mulţumi "oamenilor liberi din lumea liberă" pentru sprijinul acordat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.