Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veganii ar putea scăpa de vaccinarea obligatorie: 'Veganismul etic echivalează cu o credință, capabilă să fie protejată'

Radu Pop
facebook.com
mâncare vegană, restaurant

Veganii ar putea fi scutiți de vaccinările obligatorii împotriva Covid la locurile de muncă, iar angajatorii riscă să fie daţi în judecată dacă insistă ca lucrătorii să fie vaccinaţi cu ambele doze, spun experții, informează blacknews.ro.

Se estimează că aproximativ jumătate de milion de britanici care nu consumă produse de origine animală nu ar trebui să adere la așa-numitele reguli „vaccin pentru locuri de muncă” în conformitate cu legislația muncii.

Firmele mari, inclusiv Netflix și Google, au spus deja multor angajați americani că trebuie să fie vaccinați înainte de a reveni la locul de muncă și secretarul de Externe Dominic Raab din Marea Britanie a declarat joi că regula este „o politică inteligentă”. Guvernul Marii Britanii a introdus legislația în care se menționează că personalul de la domiciliu trebuie vaccinat.

Vaccinul Covid nu conține produse de origine animală, dar toate medicamentele trec în prezent prin testarea pe animale.

Anul trecut, veganismul etic a fost considerat o caracteristică protejată de un tribunal.

Asta înseamnă că orice angajator ar risca acțiuni în justiție dacă ar ordona vaccinarea obligatorie a personalului.

Un purtător de cuvânt al Lewis Silkin, o firmă de avocatură din Marea Britanie, a declarat pentru The Telegraph: „Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinările pe baza faptului că vor fi testate inevitabil pe animale.” „S-a constatat anterior că veganismul etic echivalează cu o credință, capabilă să fie protejată”.

Protecțiile înseamnă că veganii și persoanele din alte categorii, inclusiv unele grupuri religioase, precum și cei cu anumite dizabilități sau afecțiuni medicale, ar putea susține o cerere de concediere constructivă dacă ar fi obligați să primească serul.

Asta se întâmplă în timp ce Guvernul din Marea Britanie se confruntă cu provocări în ceea ce privește obligativitatea vaccinului și introducerea „pașapoartelor de vaccin”, despre care s-a pretins că ar putea ajuta la prevenirea lockdown-urilor ulterioare.

Societatea Vegană a încurajat oamenii să se vaccineze anti-Covid.

„Nu a fost niciodată mai important pentru noi să vorbim despre definiția veganismului în contextul medicamentelor, inclusiv al vaccinurilor”, a spus un purtător de cuvânt.

Clare Chappell, avocat asociat la Peacock & Co, a declarat: „Cineva la un moment dat care este anti-vaccin va aduce o afirmație că o credință anti-vaccin este o credință filosofică."

„Cred că va stârni o mulțime de evoluții interesante în legea discriminării în următoarele luni și ani”, a conchis avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.