Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vehicul de lansare în spaţiu', noua denumire folosită de Coreea de Nord pentru rachetele balistice

telecomstechnews.com
racheta coreea de nord

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă pe care a prezentat-o drept "vehicul de lansare în spaţiu", potrivit armatei sud-coreene, declanşând alerte pentru scurt timp la Seul şi în arhipelagul japonez Okinawa, transmite AFP, citat de Agerpres.

Phenianul a lansat "ceea ce numeşte un vehicul de lansare spaţială" spre sud, a spus armata sud-coreeană.

"Lansare de rachetă. Lansare de rachete. Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă. Vă rugăm să vă adăpostiţi în clădiri sau în subteran", a avertizat alerta transmisă pe Twitter de Biroul premierului japonez pentru locuitorii din Okinawa şi difuzată de postul naţional de televiziune NHK. Guvernul a anulat alerta peste 30 de minute, considerând că nu mai este niciun pericol."Este de aşteptat ca racheta menţionată mai devreme să nu ajungă în Japonia. Apelul de evacuare este anulat", a scris el pe Twitter.

Coreea de Sud a anulat, de asemenea, o alertă emisă în Seul, unde au sunat sirenele şi a fost transmis un mesaj critic de urgenţă pe telefoanele mobile care cerea populaţiei să se pregătească să evacueze dând prioritate "copiilor şi bătrânilor"."Vă informăm că alerta emisă de autorităţile metropolitane din Seul la ora 6:41 a fost emisă incorect", a declarat Ministerul de Interne din Coreea de Sud.

Proiectilul "a dispărut de pe radar înainte de a ajunge la punctul de aterizare aşteptat", a declarat ulterior Statul Major sud-coreean, citat de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, adăugând că investighează dacă proiectilul a explodat în zbor sau s-a prăbuşit pe undeva.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a menţionat, la rândul său, că ar fi vorba de o "posibilă rachetă balistică".

Coreea de Nord a anunţat marţi că va lansa între 31 mai şi 11 iunie un "satelit de recunoaştere militară" pentru "a face faţă acţiunilor militare periculoase ale Statelor Unite şi ale vasalilor săi", Japonia estimând că va fi vorba de o lansare de rachetă balistică mascată. Ministerul japonez al Apărării a ordonat doborârea oricărei rachete a cărei cădere pe teritoriul său, terestru sau maritim, ar fi confirmată şi a desfăşurat în acest scop rachete interceptoare de tip SM-3 şi Patriot PAC-3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.