Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vela a cerut MOBILIZARE MAXIMĂ, după prăpădul făcut de ploi: Efective trimise în zonele afectate

vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a cerut, joi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, mobilizare maximă în judeţele pentru care hidrologii au emis avertizări de cod portocaliu şi cod roşu.

Conform unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne, Vela a convocat o şedinţă cu prefecţii, în sistem de videoconferinţă, pentru a analiza şi evalua măsurile luate în fiecare judeţ în contextul fenomenelor hidrometeorologice.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’

"Ministrul Ion Marcel Vela a atras atenţia asupra faptului că este nevoie de o mobilizare suplimentară la nivelul judeţelor pentru care hidrologii au emis o avertizări de cod portocaliu şi cod roşu, cu intensitate mai mare în intervalul 18.06.2020, ora 12,00, - 19.06.2020, ora 9,00, din vestul ţării", a precizat sursa citată.

Potrivit MAI, pentru a veni în sprijinul judeţelor unde pericolul este mai mare, din ordinul ministrului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va susţine din alte judeţe cu personal şi tehnică până la normalizarea situaţiei.

Citește și: Iohannis, reacție despre prelungirea stării de alertă: ‘Este o abordare și utilă și corectă și de bun simț’

"Solicit prefecţilor să verifice digurile şi să se asigure că autorităţile locale sunt pregătite cu oameni, utilaje şi materiale, inclusiv saci de nisip pentru a proteja imobilele şi localităţile faţă de creşterea nivelului apelor. Aveţi tot sprijinul nostru de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, aşa că vă rog să spuneţi în orice moment cu ce vă putem ajuta. Trebuie să lucrăm în echipă şi să ne îndeplinim datoria faţă de cetăţeni", a precizat Marcel Vela.

Totodată, ministrul a cerut prefecţilor să prezinte noii conduceri a Administraţiei Naţionale "Apele Române" proiectele mai vechi referitoare la executarea unor lucrări hidrotehnice care pot contribui la prevenirea inundaţiilor, dar care nu au fost finanţate în ultimii ani.

Citește și: Augustin Zegrean: ‘Ar trebui echilibrate lucrurile, dar nu așa. Este o metodă pur bolșevică. Pensiile nu se plătesc din bugetul de stat, ci din bugetul asigurărilor de stat’

La şedinţa operativă au mai participat secretarii de stat din MAI, Raed Arafat şi Gheorghe Sorescu, precum şi noul director al Administraţiei Naţionale "Apele Române", Ervin Molnar, şi reprezentanţi de la Ministerul Mediului, Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor şi ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

MAI reaminteşte că Administraţia de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu până joi, la ora 23,00, pentru mai multe judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi zone montane. Sunt preconizate averse torenţiale şi acumulări de peste 40 l/mp, iar pe arii restrânse de 50 până la 80 l/mp, precum şi intensificări ale vântului, grindină şi descărcări electrice. Totodată, meteorologii au extins codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată până duminică, pentru întreaga ţară. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat avertizările pentru mai multe bazine hidrografice de la nivelul întregii ţări.

Citește și: VIDEO Scandal între PNL și USR! Replici de mahala: ‘Sunteți un ageamiu și un manipulator, care nu ați înțeles nimic. Nu fiți ipocriți și nu mințiți oamenii’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.