Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vela și-a DEVOALAT strategia: de ce a desecretizat raportul privind intervenția din 10 august

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că raportul privind protestul din 10 august 2018, desecretizat joi, poate ajuta și grăbi ancheta procurorilor DIICOT care instrumentează dosarul violențelor din Piața Victoriei, conform Mediafax.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a LUAT FOC după anunțurile lui Cîțu: Asta este o prostie. Domnul Cîțu nu știe ce atribuții are ca ministru

„Faptul că nu a fost desecretizat a fost un impediment major într-o cercetare penală, unde și cel care acuză și cel care se apară, are dreptul să dețină toate informațiile declasificate, pentru că cele clasificate nu pot fi folosite în rechizitoriu și în procesul penal. În altă ordine de idei, cei care acum sunt cunoscuți și de către factorii responsabili ca persoane cu grade, cu funcții politice sau militare, au greșit vor avea câteva întrebări în viitor vizavi de viitorul lor în acest minister”, a declarat ministrul de Interne, la Digi24.

Potrivit lui Marcel Vela, raportul desecretizat poate fi relevant pentru procurorii DIICOT care instrumentează dosarul 10 august 2018.

„O poate grăbi, poate ajuta ancheta. Și în mod esențial poate da dreptul celor acuzați să se apere. (...) El va grăbi tot ce ține de procesul penal. Este esențial ca raportul să fi fost desecretizat. Evident că suntem la dispoziția DIICOT, pentru a ajuta și cu alte documente pe care le solicită în mod particular și special, legate de această anchetă”, mai precizează ministrul.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi că a fost declasificat raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este deschis un dosar penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.