Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veneția INTERZICE accesul vapoarelor de croazieră în centrul istoric

venetia

Ambarcațiunile de mari dimensiuni vor fi interzise în centrul istoric al Veneției, anunță guvernul italian, citat de BBC, potrivit Mediafax.

Navele de peste 1.000 de tone vor fi redirecționate începând cu luna septembrie.

Decizia a fost luată după ce, în luna iunie, un vas cu o capacitate de 2.675 de pasageri a lovit faleza pe canalul Giudecca, rănind cinci persoane.

Inițiativa nu îi mulțumește pe activiștii care cer să fie protejat orașul, aceștia atrăgând atenția că nu se face destul pentru a preveni eroziunea malurilor și poluarea în lagună.

Citește și: LEGENDA cinematrografiei Alain Delon a SUFERIT un accident cerebral

Începând din luna septembrie, vapoarele vor fi obligate să ancoreze în porturile Fusina și Lombardia, la distanță de centrul orașului. Prin decizia municipalității, o treime din vase vor fi redirecționate până la finalul anului 2020.

Ecologiștii susțin că valurile create de vapoare pe canale erodează fundația orașului care este în mod curent inundat. În plus, vasele de mari dimensiuni afectează aspectul orașului istoric și aduc prea mulți turiști.

Guvernul a mai interzis vasele de peste 96.000 de tone de pe canalul Giudecca, în 2013, dar inițiativa a fost ulterior blocată. Și în 2017 s-a anunțat intenția de a redirecționa ambarcațiunile de mari dimensiuni, dar decizia ar fi urmat să fie implementată pe parcursul a patru ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.