Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veneţia a primit prima sa navă de croazieră în 17 luni, MSC Orchestra

the Guardian
vas de croazieră, Veneția

Veneţia a primit joi prima sa navă de croazieră în 17 luni, chiar dacă prezenţa acestor "monştri marini" în faimoasa lagună italiană este încă controversată, notează AFP.

MSC Orchestra, sosită fără pasageri în zori din portul grecesc Pireu, urmează să plece din nou sâmbătă după-amiază cu aproximativ 650 de persoane la bord, care vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19, datând de mai puţin de 96 de ore, pentru a se putea îmbarca.

Pasagerii vor fi supuşi unui nou test la sosire, care, dacă se dovedeşte pozitiv, îi va împiedica să urce la bord, scrie Agerpres.ro.

Nava are voie să îmbarce în total doar jumătate din capacitatea sa de 3.000 de pasageri, pentru a se conforma măsurilor anti-COVID-19. Următoarele opriri ale MSC Orchestra vor fi la Bari (sudul Italiei), Corfu (Grecia), Mykonos (Grecia) şi Dubrovnik (Croaţia).

În cele două zile de staţionare a ambarcaţiunii la Veneţia, echipajul va aproviziona nava şi va îmbunătăţi protocoalele de siguranţă.

Dovadă că prezenţa acestor "giganţi ai mărilor" în laguna Veneţiei este încă una controversată, două demonstraţii sunt urmează să aibă loc sâmbătă, ziua în care MSC Orchestra va părăsi Veneţia: una pentru a-i susţine prezenţa, cealaltă pentru a o denunţa

Activiştii pentru protecţia mediului acuză valurile mari generate de aceşti veritabili "giganţi ai mărilor", cu o lungime de câteva sute de metri şi o înălţime de câteva etaje, de erodarea fundaţiilor clădirilor din La Serenissima.

În această săptămână, mai mulţi artişti internaţionali, printre care Mick Jagger, Wes Anderson, Francis Ford Coppola şi Tilda Swinton, au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Italiei Sergio Mattarella şi prim-ministrului Mario Draghi pentru a le cere, printre altele, o "oprire definitivă" a circulaţiei navelor de croazieră în Veneţia.

Această scrisoare, intitulată "Decalog pentru Veneţia", solicită, de asemenea, o mai bună gestionare a afluxului de turişti, protecţia ecosistemului lagunei şi combaterea speculaţiilor imobiliare, pentru a proteja "integritatea fizică, dar şi identitatea culturală" a Oraşului Dogilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.